Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Situaţia echipei gălăţene din Liga Naţională este una delicată din punct de vedere administrativ, cu doar două săptămâni înaintea începerii campionatului. Principala grijă este generată de faptul că jucătoarele nu au semnat contractele cu CSM Galaţi, în noua formulă organizatorică.

În ultimele zile s-au început formalităţile pentru preluarea echipei în totalitate de către noul club al Primăriei, CSM Galaţi, în condiţiile în care cealaltă variantă, asocierea dintre CSU Danubius - entitatea care a funcţionat în ultimii ani - şi CSM, ar fi primit aviz negativ din partea federaţiei, regulamentul nepermiţând acest lucru. Astfel, echipa nu se poate numi CSM CSU Danubius, ci doar CSM Galaţi, în cazul în care se vor finaliza procedurile de preluare.
"Suntem în corespondenţă cu federaţia pe acest subiect, se lucrează de câteva zile la procedurile de preluare. Luni este programată negocierea contractelor, între jucătoare şi membrii Consiliului de Administraţie al clubului", a spus Marius Cosoreanu, director al CSM Galaţi.
De altfel, CS Universitatea a anunţat printr-un comunicat că cedează locul şi dreptul de participare în prima ligă fără pretenţii către CSM. "Conducerea CS Universitatea Galați anunță iubitorii handbalulului și ai sportului din Galaţi că, după ce protocolul de colaborare propus nu a fost agreat de Consiliul de Administrație, pentru binele tuturor celor care care s-au implicat în ultimii trei ani la echipă - jucătoare, antrenor, conducător, a cedat, fără nicio pretenție materială sau de altă natură, locul și dreptul de participare în Liga Florilor celor de la CSM. CSU urează succes CSM-ului pe noul drum început, cu speranţa ca va păstra tradiția handbalului feminin gălățean".
Momentul decisiv pentru viitorul imediat al echipei este posibil să fie cel de luni, când handbalistele sunt aşteptate să-şi negocieze contractele cu noul club şi rămâne de văzut dacă le vor fi oferite condiţii pe care ele să le considere acceptabile. Cel puţin teoretic, există riscul ca unele dintre fete să nu fie mulţumite şi astfel lotul să fie descompletat cu foarte puţin timp înaintea începerii campionatului.

Citit 1689 ori Ultima modificare Vineri, 17 August 2018 22:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.