Halep, traseu cu adversare redutabile la US Open

Halep, traseu cu adversare redutabile la US Open
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Liderul mondial, Simona Halep este pentru a patra oară principala favorită la un turneu de Grand Slam, US Open - ultimul al anului. În urma tragerii la sorți a tabloului principal de la Flushing Meadows, în turul inaugural Simona Halep va avea ca adversară o jucătoare de Top 45,  Kaia Kanepi din Estonia (locul 44 WTA), sfertfinalistă la ediția trecută a US Open.

Simona Halep are parte de un sfert de tablou presărat cu multe sportive cu nume greu în circuit, dar pe care, având în vedere forma curentă a acestora, pot apărea şi destule surprize care, în final, pot lăsa loc unui culoar favorabil. După meciul din turul inaugural, rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova (locul 27) este primul cap de serie care poate ieşi în calea româncei, în turul trei. În optimi, Simona Halep va întâlni, cel mai probabil, una dintre surorile Williams, Venus şi Serena fiind trimise spre un posibil duel direct încă din turul al treilea. 

Astfel, dacă va ajunge în fazele superioare ale turneului, Halep se va putea întâlni cu Garbine Muguruza (locul 12)/Karolina Pliskova (locul 8) - în sferturi, Sloane Stephens (locul 3)/Elina Svitolina (locul 7) - semifinală; Angelique Kerber (locul 4)/Maria Sharapova (locul 21)/ Caroline Wozniacki (locul 2) în finală.

Direct pe tabloul principal mai sunt cinci jucătoare din România, câte trei pe fiecare jumătate. Pe partea Simonei Halep se mai află Ana Bogdan (locul 74), care se va confrunta în primul tur cu o jucătoare din calificări, și Irina Begu (locul 58) care o va întâlni Jennifer Brady (SUA, locul 66). Pe jumătatea de jos a tabloului se află Sorana Cîrstea (locul 52), care va juca împotriva americancei Alison Riske (locul 76), Monica Niculescu, ce va întâlni o jucătoare din calificări și Mihaela Buzărnescu, a doua româncă de pe lista capilor de serie, care întâlneşte în primul tur o sportivă din afara Top 100, pe Marketa Vondrousova (Cehia, locul 102).

Alexandra Dulgheru (locul 141) urma să joace aseară pentru un loc pe ”principal”, cu tunisianca Ons Jabeur (locul 114).

Pe tabloul masculin, singurul reprezentant al României, Marius Copil (locul 82 ATP) se va confrunta în primul tur cu croatul Marin Cilic (locul 7 ATP). Cel mai recent meci între cei doi a fost la Cincinnati, în turul secund, unde Cilic s-a impus, scor 6-7(4), 6-4, 6-4. 

Citit 888 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 August 2018 00:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.