Handbal. Punct scos incredibil de CSM Galaţi
Foto: Sonia Baciu

Handbal. Punct scos incredibil de CSM Galaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa de handbal CSM Galaţi - continuatoarea CSU Danubius - a obţinut primul punct în noua ediţie a Ligii Naţionale, terminând la egalitate, scor 24-24, meciul cu HC Zalău, de pe teren propriu, din cadrul etapei a doua. La jumătatea reprizei secunde, echipa gălăţeană era condusă cu o diferenţă de şase goluri!

Egal spectaculos obţinut de CSM Galaţi la prima apariţie în faţa propriilor fani. Sportivele antrenate de Valeriu Costea au obţinut un punct în disputa cu HC Zalău, scor 24-24, după o revenire incredibilă pe final de partidă.

Echipa gălăţeană a început slab meciul, apărarea redutabilă din sezonul trecută era doar o amintire, astfel că oaspetele s-a desprins relativ repede, scor 3-7 în min. 13 şi apoi 4-9 în min. 18. Diferenţa de cinci goluri s-a menţinut până la pauză (9-14), s-a mărit la şase lungimi imediat după reluare şi s-a continuat cu acest ecart până pe la jumătatea reprizei secunde (13-19, min. 43).

Echipa sălăjeană domina destul de clar şi nimic nu lăsa să se întrevadă o întoarcere de situaţie. Însă, cursul jocului s-a schimbat brusc, CSM Galaţi revenind incredibil. A fost de ajuns ca Iulia Stroia, venită de pe banca de rezerve, să dea două goluri într-un minut, a punctat şi Mădălina Conachi, astfel că într-un interval de doar trei minute CSM Galaţi a revenit în joc. Apropierea la trei goluri (13-16) a injectat cu moral formaţia gazdă, apărarea şi-a regăsit agresivitatea şi eficienţa din ediţia trecută, reuşindu-se ceea ce părea imposibil, evitarea înfrângerii: în minutul 53, mai erau două goluri de recuperat (19-21), unul singur, în min. 56 (21-22) şi egalare la 23, în min. 58. HC Zalău a mai trecut o dată la conducere, iar ultimul minut a fost la intensitate maximă: echipa gălăţeană a marcat pentru 24-24 şi apoi a rezistat excelent în apărare ultimele 37 de secunde.

Antrenorul Valeriu Costea a explicat revenirea din ultimul sfert al partidei prin faptul că jucătoarele sale au avut încredere că pot întoarce rezultatul în favoarea lor. "Le-am spus fetelor de la pauză, chiar dacă erau cinci goluri, că putem câştiga, cu o condiţie, să aibă încredere. Este bun şi un punct, le dă moral, încredere că pot să facă lucrurile corect şi frumos", a spus Costea.

Elena Livrinikj, cea mai bună marcatoare de la CSM Galaţi (9 goluri), s-a declarat tristă că nu s-a reuşit chiar victoria. "A fost un meci incredibil, chiar dacă nu am avut o primă repriză bună. Ați văzut ce scor a fost la pauză, dar la final sunt foarte tristă că nu a fost încă un gol pentru noi, care ne-ar fi adus trei puncte", a declarat handbalista din Macedonia.

CSM Galaţi are un punct după două etape scurse din Liga Florilor, iar în runda a treia joacă un meci foarte greu, în deplasare cu CSM Bucureşti.

 

Citit 1727 ori Ultima modificare Luni, 10 Septembrie 2018 23:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.