United a învins o pretendentă la titlu
Foto: SONIA BACIU

United a învins o pretendentă la titlu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Echipa de futsal United Galați, vicecampioana ultimelor două sezoane, a reușit să răstoarne "pronosticurile" în primul meci din Liga I. United a câștigat, scor 4-2 (2-2), în fața formației Wet Imperial Miercurea Ciuc, cotată printre favoritele acestui sezon, ca urmare a transferurilor de marcă, internaționali români și străini, făcute în această vară.

United a intrat în forță în meci, iar în minutul 8 conducea deja cu 2-0. Scorul a fost deschis de Lașcu, încă din minutul 2, tot acesta dublând avantajul în minutul 8. Avansul a fost de scurtă durată, după numai un minut Robert Matei, într-o combinație cu fratele său, Cristi, marcând primul gol al ciucanilor. Cartonașele galbene au "curs" pentru gălățeni, astfel că s-a ajuns repede (min. 12) la acumularea a şase greşeli de echipă şi, implicit, la sancţionarea cu lovitură de la 10 metri. Portarul Păduraru a apărat execuţia lui Robert Matei, iar apoi Florin Ignat, antrenorul echipei gălăţene, a ales să meargă la trecerea timpului, pentru a evita o nouă "liberă", cu plus de posesie prin jucător de câmp în locul portarului. De altfel, deşi anunţase că, începând din acest sezon, renunţă la activitatea de jucător, Ignat a intrat pe teren, ajutându-şi direct echipa, în condiţiile numeroaselor absenţe din lot.

Tehnicianul ciucanilor, Cosmin Gherman, care în sezonul trecut a fost antrenorul echipei United, a riscat și el, scoţând portarul, iar cu 48 de secunde de joc înainte de pauză elevii săi au egalat.

În repriza secundă, Crăciun a fost cel care a forțat poarta și a reușit să aducă echipa gălățeană din nou în avantaj, în minutul 27. Cu adversarul mult timp fără portar, Păduraru a fost de câteva ori cel care a ridicat sala în picioare, prin ocaziile pe care le-a avut de a marca din poartă în poartă. Finalul de meci a fost foarte tensionat, cu un raport al greșelilor de 4-5, în minutul 37. Tabela a fost "închisă" de Lașcu, în minutul 39, ca apoi marcatorul a trei goluri să primească cel de-al doilea cartonaș galben și să fie eliminat. Chiar și în inferioritate numerică, gălățenii au rezistat atacului intens al ciucanilor din ultimele zeci de secunde şi au bifat astfel trei puncte în faţa echipei care a investit cel mai mult în transferuri în perioada precompetiţională.

Tehnicianul gălățean Florin Ignat a explicat motivele care l-au făcut să revină la statul de antrenor-jucător. "Am vrut să începem la Sighișoara, în Supercupă, cu o victorie. N-am reuşit şi important este că am trecut peste acel moment. Vreau să felicit întreaga echipă, toți băieți au muncit extrem de mult. Suntem bucuroși că am început cu dreptul și cu siguranță vom continua cu aceeași linie. Am fost nevoit să intru pe teren, pentru că am avut accidentați și suspendați", a declarat Ignat.

Andrei Crăciun consideră că diferența de pe teren a fost dată, în primul rând, de atitudine. "După calculele celorlați, noi am plecat cu a patra șansă. Dar noi muncim la antrenamente intens, luăm meciurile pas cu pas şi vrem să câștigăm campionatul", a precizat Crăciun.

Victoria din prima etapă i-a fost dedicată lui Nuno Coco, care îşi aniversează astăzi ziua de naştere.

În urma acestui succes, echipa United ajunge la zero puncte în clasament, după ce a început sezonul cu o penalizare de trei puncte, dictată de Comisia de Disciplină a FR Fotbal.

În etapa următoare, United va juca, în deplasare, cu formația CSMS Iași.

Citit 1041 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Septembrie 2018 07:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.