Marele derbi pentru promovare, pe ”Oţelul”

Marele derbi pentru promovare, pe ”Oţelul”
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

În etapa a patra din Liga a III-a, Oţelul va juca astăzi, pe teren propriu, de la ora 19.00, cu SCM Gloria Buzău, partidă care se conturează a fi un derbi pentru promovare, ambele echipe anunţând că au acest obiectiv.

Statutul de derbi al acestui joc este evidenţiat şi de faptul că Oţelul şi Gloria Buzău sunt două dintre cele doar trei echipe din toate seriile celui de-al treilea eşalon care au punctaj maxim după primele runde. Oţelul este şi fără gol primit, doar echipa din Făurei mai putându-se lăuda cu aşa ceva în Liga a III-a.

Stelian Bordieanu, antrenorul Oţelului, a pregătit această confruntare pe măsura mizei. "Este un meci important prin prisma obiectivului pe care-l au ambele echipe, promovarea. Totuşi, nu e decisiv, asta pentru că suntem doar în etapa a patra. Echipa Buzăului are jucători cu talie mare, puternici fizic. Am fost la unul din meciurile lor, am văzut şi o înregistrare şi ştim ce avem de făcut pentru a câştiga. Am vorbit şi cu Ionuţ (n.r. - Ionuţ Niculcea, antrenor principal Sporting Lieşti), imediat după meciul lor de etapa trecută, de la Buzău, şi mi-a mai dat şi el câteva detalii. Ştim tot ce trebuie despre ei, ţinem cont de adversar, dar cel mai important este cum ne vom prezenta noi. Jucătorii s-au antrenat foarte bine, sunt concentraţi şi motivaţi. Ne dorim să avem mulţi suporteri alături, sprijinul lor poate fi decisiv şi sunt convins că îl vom avea", a declarat Stelian Bordieanu.

Tehnicianul gălăţean avea ieri o singură incertitudine, nu ştia dacă-l va putea folosi pe Laurenţiu Iorga. În cazul campionului din 2011, revenit de două săptămâni la Oţelul, încă se aştepta ieri obţinerea certificatul de transfer internaţional din Polonia, ţară în care a evoluat ultima dată, fără de care nu ar avea drept de joc astăzi. Într-o situaţie similară este şi ultimul transferat la echipa gălăţeană, mijlocaşul nigerian Onyeka.

Atacantul Marius Matei, marcatorul golului victoriei din etapa precedentă (1-0 la Ceahlăul), s-a declarat încrezător că Oţelul va face primul pas în faţa celor de la Gloria Buzău în lupta pentru promovare. "Am câştigat primele trei meciuri, aşa că atmosfera în vestiar nu are cum să nu fie foarte bună. Normal că vrem să continuăm pe aceeaşi linie. Prin prisma mizei, ne aşteptăm să fie un meci destul de greu, dar suntem încrezători că vom reuşi să ne facem jocul şi să obţinem rezultatul cu care să facem un mic pas înainte faţă de contracandidate. Avem un mare atu, stadionul nostru şi suporterii noştri, care ne dau un plus de moral. Cred că şi ca echipă stăm ceva mai bine ca ei, iar toate la un loc mă fac să fiu convins că vom învinge", a spus Marius Matei.

Valentin Ştefan, director general al SC Oţelul, consideră că valoarea individuală a celor din echipa gălăţeană este superioară, cerându-le jucătorilor să o pună în evidenţă prin determinare totală. "Am asigurat toate condiţiile echipei pentru a face performanţă. Valoarea individuală a jucătorilor din lotul nostru este net superioară celorlalte formaţii din serie, dar nu joacă numele, CV-urile. Contează cum te prezinţi la ora jocului, ce atitudine ai. Fac un apel atât la suporteri, cât şi la jucători, pentru a fi toţi împreună în numele trecutului Oţelului şi pentru viitorul echipei noastre", a spus căpitanul Oţelului din ani ’90.

Meciul se va juca în nocturnă, iar de intrare gratuită vor putea beneficia femeile, copiii până în 14 ani, elevii pe baza carnetului şi angajaţii combinatului ArcelorMittal cu legitimaţia de serviciu, cu ocazia Zilei Siderurgistului.

Sporting merge la victorie

Cealaltă echipă gălăţeană din Liga a III-a, Sporting Lieşti, va juca astăzi, de la ora 17.00, cu Bucovina Rădăuţi, pe teren propriu. Proaspăt performeră în "Cupa României", unde a ajuns, alături de echipe de prima ligă, în şaisprezecimi, formaţia antrenată de Ionuţ Niculcea merge la victorie, mai ales că după trei etape a acumulat doar trei puncte, alte șase fiind pierdute printre degete: 1-2, pe teren propriu, cu Ceahlăul Piatra Neamț, și spre finalul meciului din deplasare cu Gloria Buzău, scor 0-2.

"În echipă există o atmosferă bună, am efectuat antrenamente normale și toți jucătorii sunt apți. Cu toții suntem constienți că avem nevoie de puncte și trebuie să facem totul pentru a le obține", ne-a spus antrenorul Niculcea.

Stelian Bordieanu şi team-managerul Ion Gigi aşteaptă victoria în derbi, la aniversarea zilei de naştere.

Citit 7603 ori Ultima modificare Duminică, 16 Septembrie 2018 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.