Fotbal. FC Universitatea a zburdat la primul meci

Fotbal. FC Universitatea a zburdat la primul meci
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Aflată în premieră în prima ligă, echipa gălățeană FC Universitatea a lăsat deoparte emoțiile debutului și a reușit o victorie categorică, scor 4-0 (1-0), în fața formației CSS Târgoviște - deținătoarea "Cupei României".

Meciul a fost dominat de echipa din Galaţi, chiar mai clar decât lasă să se vadă scorul final. S-a jucat aproape continuu în jumătatea de teren a oaspetelor, punându-se doar problema momentului când va ceda prima dată defensiva târgovişteană.

Căpitanul echipei gălăţeane, Loredana Nica, s-a remarcat prin cele trei goluri marcate, din care două din penalti, precum și printr-o pasă decisivă către Monica Bențoiu, autoarea golului pentru 3-0. Primul penalti a fost acordat pentru un fault asupra Andreei Surcică, iar celălalt pentru un henţ. Gălățencele au mai avut multe alte ocazii mari de a înscrie, printre care şi două mingi trimise în bară.

"S-au văzut în teren emoțiile. Până le-am depăşit, am cam intrat în jocul adversarelor, care au știut să stea în teren. Este mult mai greu decât în Liga a II-a, așa o să fie la fiecare meci, o luptă cot la cot. Mă simt nemaipomenit că mi-a ieșit măcar un șut care a intrat în poartă (n.r. - superbă execuţie la golul al patrulea, din afara careului), căci celelalte au fost zero barat. Mă bucur că am putut să înscriu, că am putut să dau o pasă de gol și sper pentru mai departe la cât mai multe astfel de reuşite", a declarat Loredana Nica.

În ceea ce privește valoarea campionatului, gălățeanca a estimat că sezonul va fi unul dificil. "Va fi extrem de greu, noi venim dintr-o ligă foarte ușoară, iar acum vor fi meciuri puternice. Oricum, privim cu încredere spre locurile de sus ale clasamentului", a mai spus căpitanul FC Universitatea.

Totodată, antrenorul Gabi Călinescu consideră că este nevoie ca jucătoarele să nu se lase influențate prea mult de euforia victoriei. "Fetele au avut emoții. Eu nu, deoarece am văzut că suntem superiori adversarului. Să nu uităm totuşi că echipa din Târgoviște are în acest an un număr mare de junioare. Trebuie să fim modești, am întâlnit un adversar inferior nouă, din mai multe puncte de vedere. De acum, ne pregătim pentru meciul cu Olimpia, un meci foarte greu, cu un adversar foarte puternic. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să muncim și să dăm totul de la meci la meci. O felicităm pe Loredana, felicităm toată echipa, este meritul lor, al tuturor, au făcut un meci bun, ceea ce este foarte bine", a concluzionat tehnicianul gălățean.

FC Universitatea a debutat în Liga I în formula: Mirela Abălaşei - Dumitriţa Prisăcari, Olga Cuşinova, Nina Anca - Lidia Moacă - Elena Răduc, Loredana Nica, Adelina Ion, Monica Benţoiu - Carmen Marcu, Andreea Surcică. Au mai intrat: Ana Arnăutu, Irina Topal şi Mădălina Sfinteş.

În etapa următoare, FC Universitatea va juca, duminică (ora 10.00, Stadionul "Siderurgistul"), cu Olimpia Cluj Napoca - campiaona en-titre, în timp ce "satelitul" va juca sâmbătă, tot de la ora 10.00, cu formația CN "Nicu Gane" Fălticeni, în Liga a III-a.

Citit 2295 ori Ultima modificare Vineri, 21 Septembrie 2018 12:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.