Gratuit. Concert cu muzicieni de talie internaţională la Liceul de Artă

Gratuit. Concert cu muzicieni de talie internaţională la Liceul de Artă
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Joi, 27 septembrie, de la ora 14.00, va avea loc, în Sala de festivităţi a Liceului de Arte "Dimitrie Cuclin", recitalul cameral prezentat sub numele "Un secol de muzică românească", eveniment dedicat celebrării Centenarului Marii Uniri şi inclus în turneul naţional de recitaluri educative organizat în perioada septembrie - octombrie 2018 în zece instituţii de învăţământ muzical din ţară de Asociaţia Culturală "Heart-Core", cu sprijinul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Susţinut de doi foarte apreciaţi tineri muzicieni români - violonista Diana Jipa şi pianistul Ştefan Doniga - recitalul se structurează ca o fascinantă călătorie în universul muzical românesc, de la creaţia de inspiraţie populară până la cea cultă contemporană.

Vor fi prezentate publicului lucrări semnate de George Enescu, Ciprian Porumbescu, Dinu Lipatti, Béla Bartók, Walter Klepper, Hilda Jerea, Eugen Doga, Constantin Dimitrescu şi Vlad-Răzvan Baciu.

Accesul în sala de spectacole este liber.

Violonista Diana Jipa este doctorand al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. A susţinut recitaluri în România, Grecia, Italia, Cehia, Irlanda, Germania, Rusia, Belgia, Olanda, Coreea de Sud.

Pianistul Ştefan Doniga, născut la Galaţi, este unul dintre cei mai apreciaţi şi activi artişti ai generaţiei sale, colaborând cu instituţii de cultură de primă mărime din Romania şi susţinând concerte şi recitaluri în peste 20 de ţări. Ştefan Doniga susţine şi coordonează cursuri de măiestrie în Austria, Cehia şi Coreea de Sud, realizează emisiuni de analiză muzicală pentru posturile culturale naţionale de radio şi televiziune.

Citit 12864 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Septembrie 2018 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.