CSM Phoenix CSU Galați a debutat în ”Cupa României”
Foto: Sonia Baciu

CSM Phoenix CSU Galați a debutat în ”Cupa României”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa de baschet masculin CSM Phoenix CSU Galați (continuatoarea formaţiei Phoenix) a debutat în noul sezon competițional în meciul contând pentru prima fază a Cupei României, împotriva grupării CSM Tg. Mureș, de care a fost învinsă, scor 61-76.

Cu un lot restructurat față de sezonul trecut, formația antrenată de muntenegreanul Dragan Radovici a făcut un meci bun, în ciuda rezultatului nefavorabil. Radovici a rulat tot lotul disponibil, mai ales că nu a avut decât câteva zile la dispoziție, iar tinerii jucători gălățeni s-au făcut remarcați în disputele cu mult mai experimentații lor adversari.

Cel mai bun jucător al echipei gălățene a fost Perovici (foto), cu 24 de puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive. Celelalte reușite ale CSM Phoenix CSU au fost semnate de: David Stan - primul său "double-double" la seniori, cu 17 puncte, 10 recuperări și un "assist"; Grecu 8 p, 2 r, 3 a, Corpodean (căpitanul echipei) 6 p, 3 r; Miller 4 p, 3 r, 9 a și Voinescu 2 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive. Au mai intrat: Patko, Giangu și Bănescu.

Meciul s-a încheiat prea devreme pentru Corpodean, care în minutul 25 a fost accidentat la ochi de către un adversar. Din lot a făcut parte și Aaron Moss, care a fost doar rezervă, din cauza unei accidentări ce îl va mai ține departe de parchet cel puțin încă o săptămână, în timp ce al treilea american, Xzavier Taylor, a fost trimis înapoi în SUA, pentru că nu a trecut de vizita medicală.

"A fost dificil să mă aștept la ceva, pentru că era prima oară când jucam cinci la cinci. Sunt bucuros că jucătorii mei au arătat un joc frumos în această seară, cred că putem să ne îmbunătățim evoluția. Cu siguranță că la meciul din campionat, când vom juca tot împotriva Mureșului, vom arăta mai bine", a declarat noul antrenor al echipei gălățene.

Returul din "Cupa României" se va disputa sâmbătă, la Târgu Mureș.

Citit 945 ori Ultima modificare Joi, 27 Septembrie 2018 14:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.