”Centura de aur” continuă la Galați

”Centura de aur” continuă la Galați
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Românul Paul Andrei Arădoaie, campion european la tineret U22, a câștigat categoric întâlnirea cu Viktor Arpad (Ungaria), la categoria 81 kg, în primul tur al turneului internaţional de box "Centura de Aur", desfășurat la Patinoarul din Galați. Arădoaie va lupta, astăzi, pentru un loc în finală cu ibericul Fernandez Camacho, iar în cazul unei victorii îl va întâlni pe irlandezul Joe Ward, unul dintre cei mai titrați pugiliști prezenți la competiție.

Tot astăzi, Mihai Nistor, campion mondial APB, îl va întâlni pe irlandezul Dean Gardiner, la categoria 91 kg, în timp ce Robert Jitaru, dublu campion european la tineret, va boxa în semifinale cu românul George Dumitrescu, la categoria 60 kg.

Steluța Duță, multiplă medaliată la Campionatele Mondiale şi Europene, a fost port-drapelul României în deschiderea evenimentului și consideră că este nevoie de o mai mare promovare a acestui sport, pentru a putea atrage viitori campioni. "Chiar dacă boxul este un sport bărbătesc, rezultatele pe care le-am obținut noi ne face să credem că putem. Întotdeauna m-am simțit bine să port drapelul României la evenimente internaționale. Am venit aici pentru a avea meciuri în picioare în vederea participării la "Mondialul" din India, din luna noiembrie. Centura de Aur din ultimii ani nu mai este la fel, sporturile de contact nu au parte, din păcate, de promovare, de asta nici nu mai vin tinerii. Sunt foarte mulți copii talenți care nu au parte de susținere", a declarat Steluța Duță. Aceasta urma să boxeze ieri cu Nina Radovici (Serbia), la categoria 51 kg.

Intrarea se face pe bază de bilete, la prețul de 10 lei, acestea putând fiind achiziționate de la Patinoar.

Citit 1633 ori Ultima modificare Joi, 27 Septembrie 2018 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.