Oţelul, performanţă unică în primele trei ligi
Foto: Sonia Baciu

Oţelul, performanţă unică în primele trei ligi
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Fotbaliştii de la Oţelul Galaţi au ajuns la al optulea meci din acest sezon, şase în campionat şi două în Cupa României, fără să fi primit gol până acum, performanţă cu care în România nu se mai poate lăuda niciuna dintre celelalte 113 formaţii din toate campionatele de seniori organizate la nivel naţional: Liga I, Liga a II-a şi Liga a III-a!

Pentru suporterii Oţelului care au asistat la ultimul joc din Liga a III-a, cel de sâmbătă, cu FC Botoşani II, ultimele minute au fost trăite cu mici emoţii, deşi roş-alb-albaştrii conducea cu 3-0, pentru ca defensiva să rămână invincibilă şi după a şasea etapă. Cum nici în cele două partide din "Cupa României" nu s-a primit gol - eliminarea în faţa celor de la Sporting Lieşti fiind la lovituri de departajare, după 0-0, Oţelul a ajuns la opt meciuri jucate în acest sezon şi continuă să fie fără gol încasat! Atenţie, în condiţiile în care portarul din aceste opt partide, Adelin Iliescu, are doar 19 ani!

"Sunt mulțumit de faptul că nu am primit gol nici în acest joc. De la noi, cei din defensivă, trebuie să pornească siguranţa, iar cei din faţă trebuie să dea gol şi echipa în ansamblu reuşeşte să facă asta", şi-a exprimat satisfacţia fundaşul central Ionuţ Puţanu.

Antrenorul principal, Alin Pînzaru, a subliniat şi cu această ocazie faptul că acest zero de la capitolul goluri primite arată valoarea ridicată a lotului pe care îl are la dispoziţie. "Sunt șase meciuri în campionat și două în Cupă fără gol primit, acest aspect arată multe. În primul rând că avem valoare individuală ridicată în echipă şi dă multă încredere pentru meciurile următoare. Avem o echipă care, pe toate compartimentele, are atât jucători cu experienţă, cât şi jucători tineri, iar banca îmi oferă soluții", a declarat Pînzaru.

Onyeka, dublă la debut

Nigerianul Godwin Onyeka Konyehu (26 de ani), legitimat de Oţelul la jumătatea lunii septembrie, a avut un debut excelent în echipa gălăţeană. A fost introdus de Alin Pânzaru în teren în minutul 62, la scorul 0-0, şi a înscris după doar două minute, tot el marcând apoi şi golul de 2-0. În ambele situaţii, a fost la finalizarea unor centrări de pe partea stânga, pe contraatac, arătând astfel că are viteză şi ştiinţa poziţionării foarte bune. Firesc, au urmat laudele antrenorului: "Este jucător oportunist, care poate să joace ca al doilea vârf, dar și pe zonele laterale. A intrat și a marcat două goluri, felicitări! Jocul lui mai trebuie totuşi reglat".

Nigerianul cu o înălţime de 1,75 m a fost adus prima dată în România de Astra, la vârsta de 19 ani, evoluând la echipa secundă a clubului giurgiuvean. Apoi a trecut la Luceafărul Oradea, de unde a ajuns la Pandurii Tg. Jiu, unde a bifat o prezență în Liga I, sub comanda antrenorului Petre Grigoraș. Apoi a fost împrumutat de gorjeni la CS Buftea și Academica Clinceni, după care a ajuns la CSM Rm. Vâlcea (toate din Liga a II-a), iar în 2015 s-a transferat la formația cehă de ligă secundă FK Viktoria Zizkov. După o revenire în țară, la CSM Sighetul Marmației, a urmat o experiență în liga secundă din Georgia, la Shukura Kobuleti.

După şase etape, Oţelul este lider în Seria 1 a eşalonului al treilea, cu 16 puncte, urmată de SCM Gloria Buzău şi CSM Focşani, ambele cu 14 puncte.

 

Citit 3120 ori Ultima modificare Marți, 02 Octombrie 2018 07:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.