CSM Phoenix CSU, start în Liga Națională

CSM Phoenix CSU, start în Liga Națională
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa de baschet masculin CSM Phoenix CSU Galați va debuta, astăzi, în campionatul Ligii Naționale, având ca adversară formația CSM Tg. Mureș. În acest sezon, din motive financiare, echipa gălățeană va evolua în a treia grupă valorică, deși din punct de vedere sportiv trebuia să facă parte din prima grupă, după ce în ediția precedentă a încheiat competiția pe locul 8.

Acesta va fi al treilea meci oficial dintre cele două echipe, după cele din "Cupa României", unde s-au impus mureșenii, scor general 2-0.

Antrenorul echipei gălățene, muntenegreanul Dragan Radovici, consideră că va fi încă un meci greu și speră ca echipa sa să-și intre cât mai repede în ritm. "Va fi un meci dificil pentru noi. Am pierdut deja două jocuri cu ei, ne așteptăm să facem mai mult acum. Ne-am reunit destul de târziu și încă suntem în faza de construcție a echipei, după ce zilele trecute a ajuns la Galați și cea mai recentă achiziție, Nebojsa Dukic", a declarat tehnicianul.

Nebojsa Dukic are dublă naționalitate, sârbă și ungară, are 2,06 m înălțime și joacă pe postul de pivot. Ultima oară a evoluat în campionatul Ungariei, la Pecsi VSK Veolia și MAFC Budapesta. Dukic l-a înlocuit astfel pe americanul Xzavier Taylor, care nu a trecut vizita medicală și s-a întors în SUA.

În lotul cu care echipa gălățeană va aborda noul sezon se regăsesc doar trei jucători din "vechea gardă": americanul Phillip Miller și juniorii gălățeni David Stan și Mihai Grecu. Ceilalți componenți ai echipei sunt: Aaron Moss, Marko Perovic, Radu Voinescu, George-Alexandru Vlad, Vlad Ioan Corpodean și gălățenii Alexandru Patko, Cezar Bănescu și Andrei Giancu, ultimii trei fiind juniori de la Phoenix.

Citit 1249 ori Ultima modificare Vineri, 05 Octombrie 2018 19:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.