Trofeu câştigat de Gabriela Talabă. Performanța carierei, pe pământ american

Trofeu câştigat de Gabriela Talabă. Performanța carierei, pe pământ american
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Gălățeanca Gabriela Talabă a reușit performanța carierei, duminică, câştigând turneul ITF Challenger de la Charleston (SUA), dotat cu premii de 25.000 de dolari. Venită din calificări, Talabă a învins-o în finală pe americanca Elizabeth Halbauer, favorita numărul 4, cu scorul 6-4, 6-7 (5), 6-2, după un meci de aproape trei ore.

Pentru Gabriela Talabă, absolventă a Universității Texas Tech din SUA, acesta este al treilea turneu ITF câştigat la simplu și primul de categorie Challenger, după cele două Futures, de la București (2017) și Marbella (2018).

Mai mult, Talabă a fost finalistă și în proba de dublu, alături de Chieh-Yu Hsu (Taipei), unde a cedat cu scorul de 6-4, 6-4, în fața perechii americane Sophie Chang/ Alexandra Muller, cap de serie nr. 1. La dublu, Gabriela Talabă a cucerit, de-a lungul carierei, șapte trofee, astfel: la Galați (2015 și 2016, ambele Futures de 10.000 de dolari), la Focșani (2016, Futures 10.000), la București (2017, Futures 15.000) - toate alături de Oana Simion, iar în acest an, la Varna și Marbella (ambele de 15.000 de dolari), respectiv, la Horb (25.000 dolari, alături de aceeași Oana Simion).

"A fost o săptămână minunată, cu un final fericit. Să pot juca la acest nivel pe toată perioada, asta a fost extraordinar. Să câștig turneul de simplu și să fiu finalistă la dublu, chiar nu puteam cere o săptămână mai bună. Mulțumesc tuturor celor care mă sprijină fizic şi moral, care credeți în mine", a spus gălăţeanca, după succesul din acest weekend.

Pentru acest final de an, Gabriela Talabă și-a propus să joace doar în SUA, până în noiembrie, ca apoi, după o scurtă vacanță, să revină la antrenamente în decembrie, în vederea abordării sezonului viitor.

Proaspătă absolventă, Gabriela Talabă a putut evolua în perioada studiilor doar în competițiile interuniversitare din SUA, în timp ce în circuitul profesionist a jucat numai în vacanțele de vară, iar acum spune că se va axa pe cariera sportivă. "Pentru moment, nu voi mai studia, dar peste câțiva ani bineînțeles că aș vrea să fac și masterul. Îmi voi dedica următorii ani tenisului", a declarat gălățeanca.

La finalul acestei săptămânii, Gabriela va fi în calificările turneului ITF de la Florence (Challenger, 25.000 dolari).

Citit 3326 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Octombrie 2018 16:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.