Simona Halep, nominalizată la Jucătoarea anului

Simona Halep, nominalizată la Jucătoarea anului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

​Românca Simona Halep, numărul 1 mondial, a fost nominalizată pentru titlul de "Jucătoarea anului", care va fi atribuit de WTA la finalul sezonului 2018, a anunţat WTA pe site-ul său oficial.

Halep, câştigătoarea turneului de Grand Slam de la Roland Garros în acest an, se află pentru a 49-a săptămână pe primul loc în clasamentul mondial.

În 2018, Halep a mai câştigat turneul de la Shenzen, unde s-a impus și în proba de dublu, alături Irina Begu, și pe cel de la Montreal, jucând finale la Australian Open, Roma și Cincinnati.

Pentru acest titlu, Halep are drept contracandidate alte trei câştigătoare de Grand Slam pe parcursul lui 2018, daneza Caroline Wozniacki (Australian Open), germana Angelique Kerber (Wimbledon) şi nipona Naomi Osaka (US Open), alături de cehoaica Petra Kvitova, jucătoarea cu cele mai multe titluri cucerite anul acesta, cinci.

Mihaela Buzărnescu a fost nominalizată la titlul de "Revelația sezonului". Pe lista nominalizărilor se mai află Amanda Anisimova, Danielle Collins, Sofia Kenin și Aryna Sabalenka.

La dublu, WTA a nominalizat patru cupluri pentru premiul rezervat Perechii anului: CoCo Vandeweghe/ Ashleigh Barty (SUA/ Australia), Barbora Krejcikova/ Katerina Siniakova (Cehia), Kristina Mladenovic/ Timea Babos (Franța/ Ungaria) şi Elise Mertens/ Demi Schuurs (Belgia/ Olanda).

Câştigătoarele vor fi anunţate în cadrul Galei premiilor WTA, care va avea loc cu ocazia Turneului Campioanelor, ce se desfășoară pentru ultima oară în Singapore.

Citit 869 ori Ultima modificare Marți, 09 Octombrie 2018 20:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.