CSM Galaţi, a doua victorie în Liga Naţională. Mai puternice spre final
Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

CSM Galaţi, a doua victorie în Liga Naţională. Mai puternice spre final
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa feminină de handbal CSM Galaţi a câştigat, scor 22-20, partida  disputată pe teren propriu cu CSM Roman, din cadrul etapei a şaptea din Liga Naţională.

Formaţia gălăţeană şi-a stabilit ca obiectiv intermediar, cu realism, acumularea de puncte în special din meciurile cu echipele din a doua parte a clasamentului, iar până acum sunt în grafic. După egalul cu HC Zalău şi victoria cu antepenultima din ierarhie, Dunărea Brăila, a urmat luni seară succesul din faţa ultimei clasate.

CSM Roman a avut o evoluţia mult peste ce arată clasamentul – zero puncte până acum – astfel că formaţia gălăţeană a avut parte de un meci cu destule emoţii, tranşat abia spre final. CSM Galaţi a început foarte bine (4-1, min. 9), dar oaspetele au revenit, au egalat la 7 (min. 21) şi chiar au intrat la pauză în avantaj (10-12). La jumătatea reprizei secunde s-a consemnat ultimul moment cu CSM Roman la conducere (14-15, min. 45). Gălăţencele au irosit o primă ocazie pentru o posibilă desprindere decisive, un 7 metri ratat la 19-17, s-a trecut printr-o nouă egalitate (20-20, min. 54), apoi CSM Galaţi s-a dus din nou la avans de două goluri (22-20, min 56), pe care a ştiu să-l păstreze până la final, unul trăit în picioare, cu mult entuziasm, de toată asistenţa.

În opinia Dacianei Balaban, diferenţa a fost făcută de pregătirea fizică superioară a echipei sale. „Ne aşteptam să fie aşa, un meci greu, pentru că întâlneam o echipă în mare foame de puncte şi pentru ele fiecare partidă este ca o bătălie. Am trecut şi noi prin asta sezonul trecut. Cred că am reuşit să le învingem pe o pregătire fizică a noastră mai bună. Le-am simţit de prin minutul 45 mai moi şi am făcut ceea ce trebuie, să profităm”, a declarat centrul echipei gălăţene.

Antrenorul Valeriu Costea a subliniat atitudinea de luptătoare a jucătoarelor sale, mai ales că unele dintre ele au jucat accidentate. „Am întâlnit un adversar dificil, care este în această situaţie din clasament şi pentru lipsa de şansă în unele meciuri. Contează mult că am luat cele trei puncte şi îmi felicit echipa, mai ales pentru modul în care a bordat acest meci foarte important pentru noi. Alla Sheiko şi Denisa Şelever au probleme de ordin medical, au jucat cu dureri, un motiv în plus să fiu mândru de fetele mele”, a spus tehnicianul gălăţean.

Lotul echipei CSM Galaţi la acest meci a fost: Elena Şerban, Emilia Anghel, Roxana Caragea - Cristina Marcu, Cristina Clisu, Denisa Şelever, Cristina Andriţa 6 goluri, Daciana Balaban 2, Cătălina Cioaric 6, Lăcrămioara Cîlici 1, Alla Sheiko 3, Iulia Stroia, Mădălina Conache 3, Raluca Tănasă, Elena Livrinikj 1, Tamara Bokaric.

În clasament, formaţia gălăţean a ajuns la 7 puncte, cu care se află pe locul 11 şi deja are un avans destul de mare faţă de ocupantele ultimelor trei locuri, Dunărea Brăila (1 punct), U. Cluj şi CSM Roman – ambele fără punct.

Citit 1463 ori Ultima modificare Luni, 29 Octombrie 2018 23:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.