Înot, de la Sulina la Istanbul

Înot, de la Sulina la Istanbul

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Bibliotecarul petroșănean Avram Iancu a reușit, miercuri, să ajungă la Istanbul, în Turcia, după ce a parcurs înot cei 680 de kilometri, stabilind, astfel, un nou record, după ce reușise să străbată Dunărea fără costum de neopren.
Avram Iancu a scris, miercuri seara, pe Facebook, că a reușit să ajungă, de la Sulina la Istanbul, în 60 de zile, înot. ”Au fost 60 de zile! Au fost parcurși 680 de kilometri, mai mult decât estimarea inițială. La capătul cursei am înotat și Strâmtoarea Bosfor, în întregime. A fost o cursă cu multe dificultăți, pe toate planurile. Dacă ar fi să le înșir, n-aș mai termina. Dar, oricât de multe ar fi fost, acestea pălesc în comparație cu sacrificiul lui Brâncoveanu și al fiilor săi. În acest an unic în care sărbătorim împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire a tuturor românilor, acesta a fost felul meu de a sărbători Centenarul”, a spus Avram Iancu.
În toată perioada în care a parcurs acest traseu, de la Sulina la Istanbul, Avram Iancu a figurat în concediu fără plată, la bibliotecă.
Avram Iancu nu se află la prima astfel de ispravă. Anul trecut a parcurs toată lungimea Dunării, de la Izvoare până la vărsare, fiind însoțit de caiaciștii Valerică Rîmbu, din Galați, și Ulise Gaiu, din Brașov. Totodată, Avram Iancu este primul român care a reușit să traverseze Canalul Mânecii, echipat doar cu slip și cască. Performanța a fost realizată în august 2016, după 18 ore de înot, iar în iunie 2015, acesta a înotat în Dunăre, de la Gropeni (județul Brăila) până la Galaţi. Atunci a parcurs aproximativ 42 de kilometri în 10 ore.

Citit 947 ori Ultima modificare Vineri, 02 Noiembrie 2018 00:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.