Dansatori invitați la Hollywood; au nevoie de sprijin

Dansatori invitați la Hollywood; au nevoie de sprijin
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Școala de dans Fantastic Art din Galați, sub bagheta coregrafilor Dana și Gelu Baciu, este una din cele mai vechi și titrate școli de dans din România, cu o tradiție de 32 ani în acest domeniu, reușind ca an de an să aducă la Galați numeroase titluri și trofee de excelență, atât din competițiile naționale, cât și din cele internaționale.

După ce, în primăvară, au obținut titlul de campioni la secțiunea Open juniori I, cu formația Fantastic Art Crew (coregrafi Gelu Baciu și Adriana Iftene), dar și pe cel de vicecampioni la secțiunea Children Open, cu grupul Fantastic Kids (coregraf Andreea Dragoș), luna trecută sportivii gălățeni s-au calificat la Campionatul Mondial ce va avea loc anul viitor, în luna iulie, la Hollywood. Dar orice performanță are nevoie de sacrificii de timp și energie, dar mai ales efort financiar. Cum perioada de înscriere la competiția din SUA este de doar două săptămâni, iar suma necesară este peste puterile lor, cei de la Școala Fantastic Art se văd puși în situația de a apela la sponsori. ”Costurile de participare sunt destul de mari, pentru grup ajunge la 750 de dolari de sportiv, în timp ce la solo este de 1.500 de dolari, astfel că facem apel la cei care ne pot sprijini pentru ca visul acestor copii să se împlinească”, a spus Gelu Baciu, coregraf și președinte al școlii gălățene.

Calificarea la Hollywood a venit în urma rezultatelor pe care dansatorii gălățeni le-au obținut la competiția ”Art Dance Festival”, cu 12 locuri întâi, plus o serie de premii speciale. Dintre acestea le menționăm pe următoarele: Premiul special pentru pedagogie, cele mai frumoase costume, cea mai inspirată coregrafie sau interpretare masculină, care i-a revenit lui Denis Baciu. Aceasta a primit de asemenea o bursă individuală de studiu, dar și o invitație de participare la ”International Dance Contest Royal Swan”, în timp ce Școala Fantastic Art a fost invitată la Festivalul Internațional de la Roma. Putem, cu toţii, să sprijinim visul unor copii talentaţi, care ar trebui să primească şi ajutorul autorităţilor Galaţiului, pentru a duce numele oraşului la Hollywood. Până la urmă, dacă s-au găsit fonduri pentru filmul de promovare a oraşului, poate se găsesc şi pentru nişte mici ambasadori cum orice oraş ar vrea să aibă.

Citit 8280 ori Ultima modificare Luni, 05 Noiembrie 2018 10:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.