Victorie cu gust de înfrângere

Victorie cu gust de înfrângere
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa națională a României a câştigat cu 1-0 în Muntenegru, în ultima partidă din Liga Naţiunilor, însă această victorie nu ajută la nimic. S-a terminat pe locul 2 în grupă, dar cu un bilanţ care este echivalent cu "retrogradarea" în urna a patra valorică la tragerea la sorţi pentru preliminariile următorului Campionat European.

Doar cele mai bune două echipe de pe locul 2 intră în urna a treia valorică, iar echipa României a ratat acest lucru la golaveraj, lipsindu-i un singur gol marcat în plus.

Tragerea la sorţi pentru preliminariile EURO 2020 va avea loc pe 2 decembrie, la Convention Center din Dublin. Cele 55 de echipe naţionale afiliate la UEFA vor fi împărţite în zece grupe. Cinci grupe vor fi alcătuite din şase naţionale, iar celelalte cinci grupe vor avea în componenţă câte cinci echipe.

Urnele valorice pentru tragerea la sorţi a preliminariilor pentru EURO 2020 sunt următoarele:

Urna 1: Olanda, Franţa, Elveţia, Belgia, Portugalia, Italia, Anglia, Spania, Croaţia şi Polonia;

Urna 2: Islanda, Germania, Ucraina, Cehia, Rusia, Suedia, Bosnia şi Herţegovina, Austria, Danemarca, Ţara Galilor;

Urna 3: Irlanda, Slovacia, Irlanda de Nord, Turcia, Scoţia, Finlanda, Norvegia, Serbia, Bulgaria, Israel;

Urna 4: Georgia, Albania, Estonia, Grecia, Cipru, Slovenia, Muntenegru, România, Lituania, Ungaria;

Urna 5: Armenia, Belarus, Kosovo, Macedonia, Kazahstan, Luxemburg, Azerbaijan, Republica Moldova, Gibraltar, Insulele Feroe;

Urna 6: Letonia, Andorra, San Marino, Malta, Liechtenstein.

Varianta cu ghinion la tragerea la sorţi ar putea fi o grupă cu Franţa (urna 1), Germania (urna 2), Serbia (urna 3), Belarus şi Letonia, ceea ce ar însemna o misiune practic imposibilă.

Cu mult noroc, se poate ajunge totuşi într-o grupă accesibilă: Polonia, Islanda/Cehia/Bosnia-Herţegovina/Austria, Finlanda, Gibraltar şi San Marino.

Doar primele două clasate din fiecare grupă merg direct la EURO 2020. Încă patru formaţii se vor califica în urma barajului Ligii Naţiunilor. Campionatul European din 2020 marchează 60 de ani de la înfiinţarea competiţiei continentale. Bucureştiul se numără printre cele 12 oraşe care vor găzdui partide din cadrul turneului final.

Citit 753 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Noiembrie 2018 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.