BASCHET | CSM Phoenix CSU, încă o victorie în campionatul național
Foto: Sonia Baciu

BASCHET | CSM Phoenix CSU, încă o victorie în campionatul național
Djordjevici, "salvatorul" echipei gălățene la Tg. Jiu
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Baschetbaliștii de la CSM Phoenix CSU Galaţi au câștigat, scor 82-77 (48-35), în fața formației ACS Tg. Jiu, în ultimul meci din turul Ligii Naționale. Cu acest succes, al optulea consecutiv, gălățenii antrenați de muntenegreanul Dragan Radovici au încheiat prima parte a competiției pe locul secund, cu 17 puncte, la doar unul singur în urma liderului, CSM Tg. Mureș.

Meciul a fost unul cu foarte multe ratări, cu procentaje sub nivelul cu care gălăţenii erau obișnuiți, doar 41 la sută la aruncările din acțiune (28 la sută la cele de 3 puncte, respectiv, 49 la sută la cele de 2 puncte). Șeful secției de baschet a CSM, Florin Atanasiu, consideră că meciul a fost privit cu prea mult lejeritate. "Miller a început slab jocul, cu 0 din 4 la linia de libere, el fiind unul dintre jucătorii cu cea mai mare rată de reușită la "libere". A intrat în meci cu o stare de nervozitate, care s-a văzut și pe tabelă. Până la pauză, dacă nu am fi ratat aruncări simple, în faze de singur cu panoul, cu siguranță aveam 30 de puncte avantaj. La pauză i-am văzut că sunt cam delăsători. Antrenorul a fost cel care și-a păstrat controlul și le-a dat încredere, iar Djordjevici a făcut un meci frumos. Chiar dacă nu a ieșit foarte mult în evidență (n.r. - a fost doar al treilea meci pentru el în echipa gălățeană), acesta are experiență și a făcut un joc bun sub presiune", a spus Atanasiu.

Cel mai bun marcator al echipei gălățene a fost Djordjevici (foto, echipament alb), cu 22 de puncte și 4 recuperări. Ceilalți realizatori de la CSM Phoenix au fost: Corpodean, care a reușit un nou "double-double", cu 12 puncte, 11 recuperări și 2 pase decisive; Miller 17 p, 7 r, 4 "assists"; Perovici 15 p, 2 r; Dukici 12 p, 3 r, 1 a; Stan 4 p, 2 r, 1 a; Voinescu 4 a; Vlad 2 recuperări.

"Jocul echipei este în creștere, am căpătat mai multă încredere. Echipa s-a sudat foarte bine, este o atmosferă bună, mai ales după ce a plecat Moss. Cei cu experiență îi ajută pe cei tineri, iar asta nu poate decât să mă bucure. Meciul cu Mureșul este, cred eu, cel decisiv. Totodată cred că jocul de la Tg. Jiu a fost ca un duș rece, un meci tare, care ne-a adus puțin cu picioarele pe pământ", a completat Atanasiu.

Returul campionatului va începe la începutul lunii decembrie, când CSM Phoenix CSU va juca, pe teren propriu, cu CSM Tg. Mureș.

Până atunci, tot pe teren propriu, pe 30 noiembrie (ora 14.00), va avea loc un meci amical cu formația ABC Athletic Constanța (Grupa B).

 

Citit 1608 ori Ultima modificare Joi, 22 Noiembrie 2018 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.