Meciul de fotbal Oţelul – Astra, amânat de gripa porcină

Meciul de fotbal Oţelul – Astra, amânat de gripa porcină
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Suporterii echipei gălăţene de Liga I vor rămâne acasă vineri, de la ora 14.00, când era programată partida cu Astra Ploieşti, din campionatul Ligii I * Un caz de gripă nouă semnalat în vestiarul clubului prahovean a atras amânarea jocului * Cel mai probabil se va juca luni, 30 noiembrie, sau marţi, 1 decembrie *

Carantină, nu ofsaid

Fotbalul trece în plan secund, iar în loc de faze de gol, ofsaid şi pase cu călcâiul (chiar dacă astea din urmă sunt mai rare în campionatul românesc) se va vorbi doar despre carantină, măşti antivirale şi dezinfecţie.

Microbiştii gălăţeni care se pregăteau de meciul de vineri Oţelul – Astra Ploieşti (etapa a XV-a Ligii I), partidă foarte importantă pentru echipa gălăţeană aflată la un pas de zona retrogradării, sunt nevoiţi să-şi prelungească aşteptarea.

Virusul A(H1N1) a blocat în ultima clipă disputarea jocului programat iniţial mâine, de la ora 14.00, legile fiind foarte aspre în cazul nerespectării paşilor stabiliţi de Ministerul Sănătăţii.

Azi se decide când se joacă

Operaţiunea „gripă contra fotbal” a fost declanşată în infirmeria clubului Astra Ploieşti. O răceală a jucătorului argentinian Abel Valdez s-a dovedit a fi gripă de tip nou şi riscul contaminării celorlalţi componenţi ai grupării prahovene, dar şi a adversarilor, era foarte mare.

Astra a făcut ieri dimineaţă o cerere la Liga Profesionistă de Fotbal pentru amânarea partidei de vineri, de la Galaţi, iar pe baza documentelor emise de Direcţia de Sănătate Publică Prahova întâlnirea cu Oţelul a fost barată!

Clubul ploieştean se află deja în carantină până pe 28 noiembrie, iar partida s-ar putea desfăşura la începutul săptămânii viitoare, luni sau marţi. Decizia cu privire la stabilirea datei de disputare a meciului va fi luată astăzi de LPF.

Microbul rămâne neconsolat

Oficialii „oţelari” au aflat despre amânare chiar la finalul conferinţei de presă susţinute ieri ca avanpremieră la jocul cu Astra.

„Haideţi să nu vorbim despre o eventuală amânare, eu cred că se va juca”, a parat iniţial directorul general Marius Stan, iar antrenorul Dorinel Munteanu a admis că nu ia în calcul schimbarea programului:

„Nu ne-ar pica bine, vrem să jucăm.” Când telefoanele ziariştilor au început să sune, ştirea fiind taman decalarea evenimentului de vineri, atât Stan, cât şi Munteanu au înghiţit în sec.

„Trebuie să ne conformăm, dar sperăm să putem juca totuşi cât mai curând”, au continuat responsabilii Oţelului. Virusul gripei mondiale şi-a băgat, iată, nasul în planurile echipei gălăţene, în timp ce microbul amatorilor locali de fotbal rămâne neconsolat.

Citit 1116 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.