CSM Phoenix CSU joacă pe cartea victoriei, în fața suporterilor

CSM Phoenix CSU joacă pe cartea victoriei, în fața suporterilor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Baschetbaliștii de la CSM Phoenix CSU vor juca, astăzi (ora 18.00), pe teren propriu, cu formația CSM Tg. Mureș, în cadrul primei etape a returului Ligii Naționale (LN), meci considerat derbiul seriei.

În acest sezon, din motive financiare, echipa gălățeană evoluează în a treia grupă valorică, deși din punct de vedere sportiv trebuia să facă parte din prima grupă, după ce în ediția precedentă a încheiat competiția pe locul 8.

Pentru cele două echipe, aflate pe primele două poziții în clasament (CSM Tg. Mureș - locul 1, CSM Phoenix - locul 2, cu un singur punct diferență), acesta este derbiul pentru primul loc. Confruntarea de astăzi este cea de-a patra din acest sezon, după "dubla" din Cupă, unde mureșenii s-au impus categoric, scor 170-118, respectiv, cea din turul LN, când gălățenii au pierdut la o diferență de doar 5 puncte (88-93). De precizat că toate aceste meciuri s-au disputat la foarte scurt timp de când echipa gălățeană s-a reunit, la numai două săptămâni, insuficiente pentru închegarea unui lot competitiv. Evoluția din tur le dă însă încredere gălățenilor, care au avut o singură înfrângere în cele nouă partide disputate, chiar în fața adversarilor din această seară.

Florin Atanasiu, șeful secției de baschet a CSM Galați, este încrezător în echipa sa. "Va fi un meci foarte complicat, dar credem în șansa noastră. Echipa este în formă, comparativ cu meciul din tur. Suntem pe plus la toate capitolele, moral, joc, antrenament, legarea relațiilor de joc. Va fi o partidă deschisă oricărui rezultat, iar publicul va fi cel care va face diferența. Avem nevoie de susținerea lui, așa cum a făcut-o și în celelalte sezoane", a declarat Atanasiu.

De altfel, obiectivul gălățenilor pentru acest sezon este cel de a încheia prima parte a campionatului pe primul loc, care i-ar permite să intre în faza a doua în "grupa galbenă", alături de locurile 7 și 8 din Grupa Valorică A, respectiv, locurile 1-3 din Grupa B.

Intrarea spectatorilor la acest meci se face pe bază de bilete, care costă 30 de lei la fotolii, 20 de lei în sectorul B şi în primul rând al sectoarelor A şi C, respectiv, 5 lei în celelalte zone ale tribunei.

Citit 736 ori Ultima modificare Marți, 04 Decembrie 2018 21:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.