Sorana Cîrstea se retrage din echipa de Fed Cup

Sorana Cîrstea se retrage din echipa de Fed Cup
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Jucătoarea română Sorana Cîrstea (28 ani, locul 85 WTA) și-a anunțat, pe o rețea de socializare, retragerea din echipa națională de Fed Cup. "După 12 ani de jucat pentru România, a venit momentul să îmi anunț oficial retragerea din echipa națională de Fed Cup. La 16 ani și 14 zile am jucat primul meci, fiind și astăzi cea mai tânără debutantă din istoria țării noastre! Am reprezentat cu mândrie și onoare tricolorul de fiecare dată când am avut ocazia! Simt că mi-am făcut datoria și acum este momentul să predau ștafeta noii generații! Aș vrea să mulțumesc cu această ocazie colegelor de echipă, federației, căpitanilor, antrenorilor și celor care au pus umărul la succesul nostru! Dar mai ales românilor care m-au susținut atât de frumos de-a lungul anilor!", a scris Sorana Cîrstea. Ultima ei prezență în lotul național, deși nu a jucat decât în proba de dublu, a fost în luna aprilie a acestui an, în confruntarea câștigată, scor 3-1, în fața Elveției.

Reacția de nemulțumire a Soranei Cîrstea în urma "lăsării pe bancă" a fost destul de vizibilă: "Mă așteptam să joc. Era prima idee, însă căpitanul decide. Eu mereu am venit la Fed Cup și nu a contat că am fost prima, a doua, a patra. Sunt aici, dacă echipa are nevoie să joc, joc. Dacă echipa are nevoie să bat din palme, bat din palme", a declarat, la acel moment, Sorana Cîrstea.

Echipa feminină de tenis a României va înfrunta formaţia Cehiei, campioana en-titre, în primul tur al ediţiei 2019 a Grupei Mondiale a Fed Cup, care va avea loc pe 9 şi 10 februarie 2019. Această dispută a României este prima în deplasare din ultimii trei ani.

Citit 990 ori Ultima modificare Marți, 11 Decembrie 2018 10:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.