CSM Arcada a câștigat și se menține pe podium
Foto: Sonia Baciu

CSM Arcada a câștigat și se menține pe podium
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Vicecampionii de la CSM Arcada au câștigat, scor 3-0 (25-23, 25-22, 25-20), în fața formației CSM București, în "derbiul" antrenorilor gălățeni, în penultima etapă a Diviziei A1. CSM București îl are antrenor, din acest sezon, pe gălățeanul Marian Apostu, fost jucător și tehnician al echipei Arcada, în timp ce gălățenii sunt coordonați de fostul coleg de bancă tehnică al acestuia, Nicușor Harabagiu.

Meciul, deși câștigat la zero, a fost extrem de echilibrat, ambele echipe oferind puncte spectaculoase publicului aflat în Sala Sporturilor. Nu au lipsit nici momentele tensionate, cel mai vizibil fiind cel de la începutul setului al treilea, când oaspeții au pierdut un punct, dintr-o greșeală de rotație.

Jucătorii antrenați de Nicușor Harabagiu au arătat un nivel de concentrare foarte bun, față de alte meciuri. "Am întâlnit o echipă bună. Mă bucur pentru băieții mei că au tratat meciul serios, au fost concentrați de la un capăt la altul și, mai mult ca oricând, astăzi am făcut mai puține greșeli, iar rezultatul s-a văzut. Îmi felicit băieții pentru că trecem printr-o perioadă destul de grea. Nu jucăm la nivelul așteptat, mai avem nevoie de meciuri să ne revenim", a declarat tehnicianul echipei gălățene. În ceea ce privește fluctuația jocului, dar mai ales a rezultatelor, acesta a spus că e nevoie de mai multă concentrare. "Aș putea să găsesc zeci de explicații și scuze, pur și simplu se întâmplă, la orice nivel. Avem echipă nouă, mental, psihic, aș putea invoca multe lucruri. Acceptăm situația aceasta și luăm lucrurile așa cum sunt și încercăm să jucăm în continuare cât putem de bine", a concluzionat Harabagiu.

Centrul gălățenilor, Nemanja Cubrilo, apreciază și el că este nevoie de mai multă concentrare pentru a obține rezultatele așteptate. "Poate că am câștigat meciul cu 3-0, dar scorul din seturi a arătat că meciul a fost strâns. Am început mai greoi în primele două seturi, dar în cel de-al treilea ne-am dezlănțuit, așa cum ar trebui să jucăm mereu. În acest sezon am avut numeroase suișuri și coborâșuri, dar vrem să rezolvăm asta și să mergem înainte doar cu victorii", a spus Cubrilo.

Fostul jucător și antrenor al Arcadei, Marian Apostu, a spus că echipa sa este una de perspectivă și că poate lupta chiar și pentru o medalie. "A fost un meci destul de frumos și de echilibrat. Sunt mulțumit de ceea ce am jucat, chiar dacă au fost mici greșeli pe final de set, dar echipa este tânără și suntem pe un drum bun. Obiectivul nostru este clasare în primele cinci locuri, dar ne dorim cât mai mult posibil, dacă obținem o medalie este și mai bine", a declarat Marian Apostu. În ceea ce privește fosta echipă a gălățeanului, acesta consideră că Arcadei, deși are un lot valoros, îi lipsește ceva pentru performanţă. "Arcada, din punctul meu de vedere, are un lot foarte valoros, cred că este cel mai bun din ultimele sezoane, păcat că se întâmplă ceva, iar băieții nu leagă o relație între ei, ca să obțină rezultate cât mai bune", a precizat Apostu.

Cu această a două victorie la rând, gălățenii se menţin pe locul 3, cu 19 puncte, setaveraj 23:12. Lider este VM Zalău - 28 de puncte (un meci în plus), iar pe locul secund se află SCMU Craiova - 25 puncte.

În etapa următoare, ultima din acest an, CSM Arcada va juca în deplasare, sâmbătă (ora 17.00), cu Dinamo București.

Citit 1075 ori Ultima modificare Vineri, 14 Decembrie 2018 00:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.