Ciocan, un nou meci pentru centura europeană

Ciocan, un nou meci pentru centura europeană
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Pugilistul gălățean Cristian Ciocan are în această seară un nou meci important din cariera sa la profesionişti, urmând să lupte cu un german neînvins până acum, Michael Wallisch. Meciul va avea loc în Germania, la Hamburg, şi va avea ca miză centura de campion european al categoriei grea, versiunea WBO.

După o accidentare la braţ care a necesitat o intervenţie chirurgicală, pugilistul din comuna gălăţeană Pechea şi-a căutat regăsirea ritmului de meci în septembrie, când a câştigat prin KO în faţa georgianului Puritceamiaşvili, iar acum are un test cu adevărat serios al potenţialului său de după accidentare: va întâlni un adversar care nu a fost învins până acum.

Totuşi, deşi Michael Wallisch (33 ani) şi-a câştigat toate cele 19 partide de la profesionişti, palmaresul acestuia nu este foarte elocvent de vreme ce lista adversarilor acestuia de până acum nu cuprinde nume importante ale categoriei grea. De altfel, boxen1.com subliniază că meciul cu Ciocan este "cel mai greu examen din cariera pugilistului german, primul lui test mare". Publicația citată menționează că "spre deosebire de Wallisch, Ciocan s-a confruntat deja cu nume majore, precum Tyson Fury și Alexander Povetkin, având victorii importante asupra lui David Price, Erkan Teper și Michael Sprott".

Cei doi pugiliști se cunosc destul de bine, fiind o perioadă colegi de club în Germania, având şi câteva sesiuni comune de antrenament.

Meciul de astăzi reprezintă pentru Ciocan ocazia de a reintra în posesia centurii de campion european WBO, pe care a câştigat-o prima dată în 2012. Pentru că a avut meciuri cu mize mai mari, Ciocan a pierdut această centură pentru că nu şi-a pus-o în joc, a devenit vacantă, postură din care a mai ajuns la pugilistul gălăţean şi în 2016.

Cristian Ciocan este într-un moment în care încearcă să-și redeschidă drumul spre o luptă pentru titlul mondial, oarecum îngreunat de înfrângerea la puncte în fața rusului Povetkin, de la Ekaterinburg, din decembrie anul trecut, unde miza a fost imensă, poziția de challenger la centura mondială. Palmaresul său la profesioniști cuprinde 23 de victorii (13 prin KO) și 5 înfrângeri.

În programul galei de la Hamburg, meciul Ciocan – Wallisch este anunţat în jurul orei 22,5.

Citit 2574 ori Ultima modificare Vineri, 14 Decembrie 2018 20:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.