Hochei. Promisiune prin joc pentru "Cupa României"
Foto: Iulia Kelt

Hochei. Promisiune prin joc pentru "Cupa României"
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Echipa de hochei CSM "Dunărea" Galaţi continuă să uimească prin parcursul din Liga Naţională, ultima ispravă fiind câştigarea ambelor meciuri de la Galaţi cu formaţia Corona Braşov. De miercuri, urmează meciurile din "Cupa României".

CSM "Dunărea" Galaţi, echipă antrenată de ucraineanul Vadim Şaikraciuk şi Cornel Chiriţă, a ajuns la al 13-lea meci disputat în campionat şi până acum nu a fost învinsă în obişnuitele 60 de minute: 12 victorii de trei puncte şi încă un punct luat la Braşov, după 7-7 şi înfrângere în repriza suplimentară.

Bilanţul este peste aşteptări, chiar incredibil, dacă ne raportăm la condiţiile în care a început campionatul: lotul a fost format târziu şi s-au început antrenamentele abia la jumătatea lunii septembrie, când cele mai bine cotate trei formaţii avea deja luni de pregătire în spate, meciuri de verificare şi chiar meciuri oficiale jucate!

După ce au câştigat sâmbătă, scor 6-3, hocheiştii echipei gălăţene au repetat isprava şi duminică, în al doilea meci de pe teren propriu cu formaţia Corona Braşov, una dintre pretedentele la titlul de campioană, învingând cu 4-2.

Această a doua partidă a fost mai echilibrată faţă de cea din ziua anterioară, CSM "Dunărea" făcând faţă cu brio şi jocului mai bun al adversarilor. Corona a deschis scorul rapid, în minutul 2, într-o primă situaţie de superioritate numerică, iar Zagidulin a egalat relativ repede (4’), cu o execuţie în stilu-i caracteristic, de mare spectaculozitate. Echipa gălăţeană a trecut în avantaj prin golul marcat de Fefelov, Corona a revenit la 2-2 la jumătatea reprizei secunde, iar în ultima pauză s-a intrat tot cu CSM "Dunărea" în avantaj, prin reuşita lui Başkov, din pasele lui Fefelov şi…portarului Bogdan Popa. Ultimul gol a fost semnat tot de Fefelov, cu şase minute înainte de final.

Dincolo de rezultat, CSM "Dunărea" şi-a entuziasmat suporterii prin jocul etalat, de un nivel foarte ridicat şi spectaculos. Iată câteva dintre reacţiile suporterilor gălăţeni, exprimate în grupul "Hochei România" de pe Facebook: "Golul 5 (n.r. - din primul meci) pentru Galaţi, asist Kiricenko şi Baskov... din manualul de hochei"; "Felicitări! Un meci de poveste", "Felicitari Dunărea! Aţi jucat minunat! Felicitări ambelor echipe", "Sunt foarte entuziasmat! Mi se pare mie sau este cel mai bun hochei pe care l-am văzut la Galați?!".

Aprecieri au venit şi din partea suporterilor altor echipe: "Anul ăsta, Galaţi ar fi fost tare în Liga Erste. Mă mir. Sunt foarte buni", a comentat Lukacs Szolt, din Gheorgheni. "Da, felicitări... Mai printre suspine, aşa... Dar aţi fost mai buni azi", a scris braşoveanca Ioana Vodă. Bucureşteanul Lucian Petrovici s-a minunat de valoarea individuală văzută în echipa gălăţeană: "Oare cum a ajuns un hocheist ca Fefelov în România?! Un adevărat mister! Galațiul este plin de surprize plăcute sezonul acesta".

În Cupă, "decisiv" în prima zi

Pentru CSM "Dunărea" şi celelalte şase formaţii din Liga Naţională urmează un prim moment foarte important al acestui sezon, turneul "Cupei României", care va avea loc de miercuri, la Miercurea Ciuc şi Cârţa. Formaţia gălăţeană, care a plecat ieri spre Harghita, face parte dintr-o grupă cu Corona Braşov, Steaua şi ACSH Marton Aron Sandominic, prima clasată urmând să se califice în finala programată pe 23 decembrie.

Meciul decisiv va avea loc încă din prima zi a turneului, de la ora 19.00, între CSM "Dunărea" şi Corona Braşov, pe care gălăţenii îl vor aborda cu moralul la cele mai înalte cote, după cele două victorii din weekendul trecut în faţa braşovenilor. Apoi, CSM "Dunărea" va juca joi cu Marton Aron Sandominic şi vineri cu Steaua Bucureşti. Sâmbătă va fi zi de pauză, iar duminică va avea loc finala, între câştigătoarele celor două grupe. Din cealaltă grupă fac parte SC Miercurea Ciuc, ACSH Gheorgheni şi Sportul Studenţesc.

Citit 1842 ori Ultima modificare Luni, 17 Decembrie 2018 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.