Sărbătoare de suflet înaintea Crăciunului. Clubul Sportiv Școlar a împlinit cinci decenii

Sărbătoare de suflet înaintea Crăciunului. Clubul Sportiv Școlar a împlinit cinci decenii
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cu puține zile înaintea sărbătorilor Crăciunului și Anului Nou, Clubul Sportiv Şcolar Galați a aniversat împlinirea a 50 de ani de la înfiinţare. Evenimentul a fost sărbătorit la Sala Sporturilor "Dunărea" cu mare bucurie de foarte mulţi sportivi ai clubului, actuali sau care în aceste decenii l-au reprezentat cu talent și mândrie şi au scris o importantă pagină în istoria sportului gălăţean. Au fost prezenți sute de sportivi, profesori, antrenori, invitați de onoare, într-o atmosferă de adevărată sărbătoare, completată cu momente artistice și demonstrații sportive.

Scurt istoric al Clubului Sportiv Școlar Galați

La înființare a purtat numele de Școala Sportivă de Elevi, apoi Clubul Sportiv Școlar. Inițiator a fost Ionel Mușat, primul director, care a condus clubul timp de 22 de ani. Activitatea lui a fost continuată de Iulian Bratu, Valeriu Basso și, în prezent, de Adriana Neofit.

CSS este una dintre cele mai reprezentative unități sportive locale, cu nu mai puțin de zece secții pe ramură de sport, unde tinerii sunt instruiți de 30 de profesori și antrenori. De aici s-au ridicat spre sportul de înaltă performanță - după trecerea perioadei junioratului - foarte mulţi sportivi care au reprezentat selecționatele naționale, cluburile gălățene sau din alte orașe şi în afara granițelor, în competițiile continentale şi mondiale sau la Jocurile Olimpice. Dintre aceștia, mulți au urcat până la gradul de maeștri și maeștri emeriți ai sportului, de antrenori emeriți sau președinți de federații, cum este cazul lui Ion Bârlădeanu sau Nicu Vlad. Încercând să-i aducem în lumina tiparului, avem o sumedenie de nume de sportivi de mare valoare, precum Liliana Năstase, Fiţa Lovin, Petre Poalelungi, Crina Georgescu Răuță, Mirel Zaharescu, Gabriel Gheoca, Victor Mihalachi, Nicu Vlad, Elena Andrieș şi mulţi alţii.

Plachete aniversare

Toți cei prezenți la festivitatea de anvergură de la "Dunărea" au primit placheta aniversară "50 ani - CS Şcolar", diplome şi distincții speciale. La întregirea atmosferei de mare sărbătoare și-au adus contribuția elevi ai CN "Vasile Alecsandri" şi studenţi de la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos", care au interpretat colinde și alte melodii de suflet. Pe parcursul desfășurării programului, sportivi ai CS Școlar au prezentat demonstrații de gimnastică, judo, handbal şi volei.

"Gala campionilor CSS"

Un capitol aparte al acestei acțiuni a constituit-o "Gala campionilor CSS". Rând pe rând, în arenă și-au făcut apariția sportivii laureați ai clubului, cu cele mai valoroase performanțe reuşite în acest an. Cel mai bun sportiv în 2018 a fost declarat o halterofilă - Mihaela Ilie. Ea a fost umată de doi judoka, Diana Banu (care a primit ieri și Premiul Municipiului Galați) și Eduard Moraru. Clasamentul este continuat de kaiacistul Gabriel Munteanu, de încă două halterofile - Ana Maria Rață și Mihaela Ivan, și de echipa Dragon Boats. Locul 8 i-a revenit echipei feminine de marș (Marcela Toader, Andreea Enciu şi Mihaela Profir) și echipei de cros băieți (Robert Dima, Iulian Melniciuc, Laurențiu Andronescu și Alec Făgărășanu), iar pe 9 s-a clasat luptătorul Valeriu Pintilie. Top 10 s-a încheiat cu o altă halterofilă, Adriana Ivan, a doua laureată a familiei Ivan din Smârdan, celebră în lumea sportului gălăţean.

Alături de acești nominalizați, conducerea clubului a evidențiat și alți sportivi care și-au trecut în cont performanțe notabile în acest an, prin selecționarea la loturile naționale: Rareș Costea, Robert Enuță, Vlad Munteanu, Alexandru Lefterache și Alexandru Macovei. "Încheiem aceşti 50 de ani cu un bilanţ important de realizări în 2018. Am cucerit peste 50 de medalii, avem cinci sportivi convocaţi la loturile naţionale şi am avut o bună reprezentare internaţională, la haltere şi judo. Am primit sprijin din partea Inspectoratului Şcolar, Primăriei, DJTS şi Sindicatului din Învăţământ. Înaintea unor sărbători dragi tuturor, vreau să transmit multă sănătate tuturor sportivilor şi colaboratorilor şi tradiţionalul La mulţi ani!", ne-a declarat directoarea Adriana Neofit.

 

Citit 1739 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Decembrie 2018 22:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.