Simona Halep începe anul cu o pauză

Simona Halep începe anul cu o pauză
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Sezonul 2019 în circuitul feminin va debuta luni, cu trei turnee, unul de categoria Premier (Brisbane, dotat cu premii totale de 1.000.000 de dolari) și alte două Internațional (Shenzhen - 750.000 de dolari și Auckland - 250.000 de dolari), dar primele două jucătoare din ierarhia mondială, Simona Halep și germana Angelique Kerber, vor începe din a doua săptămână, cu turneul de la Sydney. La masculin, startul se va lua cu turneul ATP 250 de la Doha.

Dacă Halep, care anul trecut debuta în forţă la Shenzhen, cu titluri la simplu şi dublu, alături de Irina Begu, începe noua campanie la Sydney, Kerber va juca în prima săptămână la Hopman Cup, competiţie pe echipe care are loc la Perth.

Jucătoarele române angrenate în aceste prime competiții sunt: Mihaela Buzărnescu (locul 24 WTA) la Brisbane; Irina Begu (locul 67), Ana Bogdan (76) și Sorana Cîrstea (84) - pe tabloul principal de la Shenzhen, respectiv, Monica Niculescu (99) și Irina Bara (155) - în calificările din China și Raluca Olaru (locul 44 la dublu) - în Noua Zeelandă.

La Brisbane va fi "bătălia" cea mai mare, cu șapte jucătoare din Top 10, inclusiv campioana en-titre, ucraineana Elina Svitolina - deținătoarea titlului la Turneul Campioanelor. Celelalte participante sunt: Naomi Osaka (5 WTA), Sloane Stephens (6), Petra Kvitova (7), Karolina Pliskova (8), Kiki Bertens (9) şi Daria Kasatkina (10). La Auckland se vor alinia daneza Caroline Wozniacki (locul 3) şi Julia Goerges (14), în timp ce în turneul de la Shenzhen vor juca Arina Sabalenka (locul 13), Caroline Garcia (19) şi Qiang Wang (20).

În săptămâna a doua, la Sydney, Halep este principala favorită, dar şi-au anunţat participarea alte şase jucătoare din Top 10 - Kerber, Osaka, Stephens, Karolina Pliskova, Bertens, Kasatkina.

Cea de-a treia săptămână a sezonului aduce primul turneu de Grand Slam din 2019, Australian Open, care se va desfăşura între 14 şi 26 ianuarie, la Melbourne, unde Halep - principala favorită - a fost finalistă în 2018.

La masculin, Horia Tecău (locul 27 la dublu) și Marius Copil (60 la simplu) vor participa la Openul de la Doha, unde vor face pereche, partenerul de dublu a lui Tecău, Jean-Julien Rojer, urmând să i se alăture abia la Auckland. "Partenerul meu obişnuit nu poate juca până la sfârşit de săptămână. Trebuie să mai întârzie cu câteva zile pregătirea în Miami. Va veni însă la Auckland, apoi vom merge la Melbourne. Acum este o oportunitate pentru mine şi pentru Marius să mai jucăm câteva meciuri împreună. Nu ştii niciodată când avem ocazia să jucăm din nou. Marius e un jucător puternic, e în formă, îl are acolo alături de el pe Andrei Pavel", a declarat Horia Tecău, pentru Telekom Sport.

Citit 1753 ori Ultima modificare Joi, 27 Decembrie 2018 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.