Din nou antrenor principal, acum în Peninsula Arabă

Din nou antrenor principal, acum în Peninsula Arabă
De la Oţelul, în Oman
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Fost antrenor principal la Oţelul în returul campionatului trecut şi preparator fizic al roş-alb-albaştrilor, tehnicianul Alexandru Ciobanu a acceptat oferta de a antrena echipa Al Orouba, din Oman, formaţie unde a mai activat în perioada 2015-2016.

Alexandru Ciobanu şi SC Oțelul Galați au convenit, pe cale amiabilă, încetarea raporturilor contractuale, în urma unei oferte primite de tânărul tehnician gălăţean (33 de ani) din zona Peninsulei Arabe.

Lui Alexandru Ciobanu i s-a ivit oportunitatea de a acumula o nouă experienţă ca antrenor principal şi n-a refuzat-o, mai ales că este vorba de o zonă pe care o cunoaşte foarte bine. Oferta a venit din Oman, de la clubul de prima ligă Al Orouba, unde a mai activat o perioadă de doi ani ca preparator fizic şi unde a debutat ca antrenor principal, fiind interimar câteva etape în 2016.

"Am ales să preiau echipa Al Orouba, din prima ligă din Oman. Chiar dacă pentru moment drumurile noastre se separă şi încep o nouă experiență ca antrenor principal, inima mea rămâne lângă acest proiect, pentru că Oțelul reprezintă parte din copilăria mea, educația mea și parte importantă din istoria familiei mele. Mă înclin cu respect în fata celor care, voluntari, muncesc pentru club, celor care au pasiune pentru Oțelul și, bineînțeles, galeriei oțelare", a declarat Alexandru Ciobanu, care a plecat spre Oman duminică, chiar în ziua în care a împlinit 33 de ani.

Acesta a mărturisit că cel mai emoţionant moment din perioada cât a fost principal la Oţelul l-a trăit la singura înfrângere din returul campionatului trecut: "La singura înfrângere din stagiunea precedentă, cea cu Aerostar, cand suporterii ne strigau că sunt mândri de noi, a fost un sentiment de neegalat. Acum e o nouă conjuctura la club si sper ca foștii jucători care s-au alăturat noului Oțelul pentru a munci și a-l face, pas cu pas, să redevină mare, să-şi încununeze acest obiectiv de o promovare în acest sezon".

Ca tehnician, Alexandru Ciobanu a activat la cluburi precum CF Brăila (Liga 2), CSM Rm. Sărat (L3), Gloria Buzău (L2), Delta Tulcea (L2), CSM Rm. Vâlcea (L2), Al Orouba (Oman L1) și FC Metalosport Galați (L3) din postura de antrenor secund și preparator fizic. A fost principal la formația secundă și cea U19 a clubului de ligă secundă CSM Rm. Vâlcea, dar și interimar la formația Al Orouba.

A fost cooptat în stafful SAC Oţelul în vara anului 2017, în funcția de preparator fizic al echipei, iar în luna octombrie a fost promovat antrenor principal, post pe care l-a ocupat până la finalul sezonului 2017/2018. În actuala stagiune a Ligii 3 s-a ocupat din nou de pregătirea fizică a lotului gălăţean.

În 2012 a obținut Licenta "A" UEFA, iar din 2014 deține și licența de preparator fizic.

Citit 2634 ori Ultima modificare Luni, 07 Ianuarie 2019 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.