BASCHET | Se ştiu adversarele pentru intrarea în play-off

BASCHET | Se ştiu adversarele pentru intrarea în play-off
CSM Phoenix ar urma să joace cu Steaua şi Dinamo
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa masculină de baschet CSM Phoenix CSU Galați va avea ca principale contracandidate pentru intrarea în play-off pe Steaua şi Dinamo, în cazul foarte probabil în care-şi va câştiga ultimele două jocuri din Grupa C şi, implicit, va termina pe primul loc.

În prima fază a Ligii Naţionale, mai sunt de disputat două etape din Grupa C, a treia valorică. Penultima are loc astăzi, când CSM Phoenix CSU va juca, de la ora 17,00, în deplasare, cu formația Universitatea Cluj, partidă în care n-ar trebui să aibă nici un fel de emoţii, ţinând cont că întâlneşte una din ultimele două clasate. Apoi, sâmbătă va încheia parcursul din Grupa C cu un joc pe teren propriu în faţa celor de la ACS Tg. Jiu, aflaţi pe locul 4. Echipa gălăţeană are nevoie de victorii în ambele meciuri, pentru a fi sigură de câştigarea grupei.

Dacă calculele teoretice vor fi confirmate şi Phoenix îşi va conserva prima poziţie din ierarhie la final, această clasare o va califica pentru faza a doua a Ligii Naţionale în Grupa Galbenă, unde se va duela cu cinci echipe pentru cele două locuri de play-off.

De luni seară, lucrurile s-au clarificat total în ceea ce priveşte formaţiile ce vor veni în Grupa Galbenă, de pe locurile 7 și 8 ale Grupei A, respectiv de pe primele trei poziţii din cea de-a doua grupă valorică, "B".

Dacă în Grupa B lucrurile au fost clare încă de pe parcursul campionatului ca urmare a rezultatelor slabe ale echipei din Brăila, calificate fiind CSO Voluntari, CSM Mediaș și ABC Athletic Constanța, cele două formații din prima grupă au fost stabilite abia luni seară: Steaua (locul 7, 16 puncte) și Dinamo (locul 8, 13 puncte).

SCM Timișoara a urcat pe locul 6 (18 puncte) în urma victoriei, la limită, cu ultima clasată, Dinamo, din deplasare, scor 85-87. Surprinzător, în condiţiile în care nu are vreo victorie în acest sezon, Dinamo a dominat jocul cu timișorenii, conducând mai mereu până spre finalul partidei. Timişorenii au reuşit totuşi să evite căderea pe locul 7 şi "retrogradarea" în Grupa Galbenă, în ultimele două minute şi jumătate, când au trecut la conducere (81-82). În ultima secundă, cei de la Dinamo au ratat o aruncare de 2 puncte, cu care ar fi putut duce meciul în prelungiri. În urma acestui rezultat, SCM Timişoara nu mai poate coborî mai jos de locul 6, astfel că Steaua (locul 7) şi Dinamo (8) vor evolua în Grupa Galbenă, unde se vor juca meciuri tur-retur, începând cu 19 ianuarie.

Citit 689 ori Ultima modificare Marți, 08 Ianuarie 2019 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.