Halep, start în faţa călăului de la US Open

Halep, start în faţa călăului de la US Open
Simona Halep şi Kaia Kanepi se reîntâlnesc tot în primul tur al unui turneu de Mare Şlem, după US Open 2018
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sportivii români care vor participa, de luni, la primul turneu de Mare Şlem al anului - Australian Open - şi-au aflat ieri adversarii din primul tur. Simona Halep va avea un nou duel cu cea care a eliminat-o anul trecut la US Open, în timp ce Mihaela Buzărnescu a fost cea mai ghinionistă, urmând să joace cu Venus Williams.

Simona Halep, 27 de ani, numărul 1 WTA, o va înfrunta în primul tur pe Kaia Kanepi (Estonia, locul 70 WTA), jucătoare în fața căreia a pierdut în primul tur la US Open 2018, scor 2-6, 4-6, la precedentul turneu de Mare Șlem.

În cazul doritei victorii, Simona va juca în turul al doilea cu învingătoarea meciului dintre Sofia Kenin (SUA, 56 WTA) şi o jucătoare venită din calificări.

Pe aceeaşi parte de tablou se află Mihaela Buzărnescu (25 WTA), cea mai ghinionistă dintre românce la această tragere la sorţi. În primul tur, ea o va întâlni pe celebra Venus Williams, acum pe locul 37 WTA. În cazul, deloc imposibil, în care Halep şi Buzărnescu trec de primele două tururi, în al treilea vom avea meci de gală, între cele două românce.

Celelalte patru românce de pe tabloul principal au adversare accesibile în primul loc meci de la Melbourne. Sorana Cîrstea (84 WTA) o va întâlni pe Rebbeca Peterson (62 WTA), Irina Begu (76 WTA) pe Andrea Petkovic (61 WTA), Ana Bogdan (81 WTA) va juca cu Madison Brengle (89 WTA), iar Monica Niculescu (88 WTA) cu Ekaterina Alexandrova (72 WTA).

Şi Kanepi vine după pauză

La prima vedere, temerile în ceea ce o priveşte pe Halep vin din lipsa ritmului de joc, liderul mondial revenind în circuit în această săptămână - 4-6, 4-6 cu Ashleigh Barty, la Sydney - după o pauză de trei luni şi jumătate, cauzată de o accidentare la spate. Însă, din acest punct de vedere, Halep nu are un dezavantaj în faţa lui Kanepi, pentru că şi jucătoarea din Estonia se află într-o situaţie identică, fără meci jucat de la US Open 2018, tot din cauza unei accidentări.

"Kaia Kanepi e o adversară dificilă, atunci când joacă bine poate bate pe oricine! A jucat bine la US Open, va fi un meci dur pentru Simona. Va fi foarte greu", a spus Darren Cahill, fostul antrenor al lui Halep, la microfonul Eurosport.

Kaia Kanepi a produs șocul turneului la US Open 2018, când a învins-o pe Simona Halep în primul tur, scor 6-4, 6-2. Apoi, a fost oprită în șaiprezecimile turneului american de Serena Williams, 0-6, 6-4, 3-6.

Armele principale ale jucătoarei din Estonia sunt dreapta foarte puternică și serviciul, ultimul considerat unul dintre cele mai solide din circuitul WTA. Kanepi servește constant cu 170-180 de kilometri la oră, fapt ce o avantajează pe suprafețe rapide, cum e cazul celei de la Antipozi. Joacă foarte bine de pe linia de fund, folosindu-se de forța superioară, la 1,81 m înălțime și 74 de kilograme.

Dacă favoritele şi-ar câştiga toate meciurile, traseul virtual al Simonei Hale ar fi: tur 1 - Kaia Kanepi, tur 2 - Sofia Kenin, tur 3 - Venus Williams sau Mihaela Buzărnescu, optimi - Serena Williams, sferturi - Karolina Pliskova, semifinale - Naomi Osaka sau Elina Svitolina, finală: Angelique Kerber sau Caroline Wozniacki.

Simona Halep este favorită principală la Australian Open, turneu unde anul trecut a pierdut o finală dramatică în fața danezei Caroline Wozniacki, 3 WTA.

La masculin, Marius Copil îl va înfrunta pe ibericul Marcel Granollers, 110 ATP.

Citit 1501 ori Ultima modificare Joi, 10 Ianuarie 2019 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.