Două noi achiziţii pentru Oţelul
Foto: Sonia Baciu

Două noi achiziţii pentru Oţelul
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Echipa de fotbal SC Oţelul s-a reunit ieri, când a avut loc primul antrenament din campania de pregătire pentru returul Ligii a III-a, în care obiectivul este recuperarea diferenţei de trei puncte faţă de contracandidata SCM Gloria Buzău, implicit obţinerea promovării.

Noutăţile din lot de la reunire au fost doi mijlocaşi cu experienţa eşaloanelor superioare. Pe lângă Robert Ţicămucă, adus de la Sporting Lieşti, antrenorul Alin Pânzaru a avut alţi doi noi jucători la primul antrenament, Cosmin Neagu şi Călin Cristea. Ambii sunt mijlocaşi, vin de la echipa de Liga a II-a Energeticianul Petroşani şi au în palmares obţinerea promovării în Liga I.

Cosmin Neagu are 27 de ani şi în campionatul trecut a fost printre titularii cu care Hermannstadt Sibiu a reuşit promovarea în Liga I. În respectivul sezon, Neagu a jucat în 28 de meciuri (23 ca titular) şi a marcat patru goluri. Antrenorul Alin Pînzaru îl ştie foarte bine, fiind unul dintre jucătorii de bază pe care i-a avut la Dacia Unirea Brăila în sezonul 2016-2017. Anterior a mai evoluat la Delta Tulcea, FCM Dunărea Galaţi, CSM Rm. Vâlcea, SC Bacău şi Farul Constanţa. La FCM Dunărea Galaţi a jucat în sezonul 2013-2014, antrenorul de atunci, Costel Enache, folosindu-l ca atacant, postură din care a marcat 10 goluri.

Călin Cristea are 30 de ani şi în campionatul trecut a contribuit la promovarea în Liga I a celor de la Dunărea Călăraşi, cu 20 de meciuri jucate şi 2 goluri înscrise. La 20 de ani, debuta în prima ligă pentru formaţia Unirea Alba Iulia, din oraşul natal, cu 29 de prezenţe în teren (27 ca titular) şi 4 goluri înscrise. În 2011 a ajuns la Pandurii Tg. Jiu, unde a evoluat în prima ligă timp de trei sezoane (50 de meciuri, 2 goluri).  Petre Grigoraş, antrenorul de atunci de la Pandurii, a spus că reprezintă o achiziţie excelentă pentru Oţelul. "Stângaci, cu execuţii, excelent şi la pasa decisivă, cu o bună ştiinţă a jocului. Nu degeaba la Energeticianul a fost titular în mai toate meciurile. Important, are şi un caracter foarte bun", l-a descris fostul antrenor al Oţelului.

La capitolul plecări, pe lângă despărţirea de atacantul Marius Matei, figurează şi cedarea portarului Udeanu la Aerostar Bacău (Liga a II-a), sub formă de împrumut până în vară.

Cantonament cu meciuri în Spania

După o săptămână cu vizita medicală şi antrenamente de reacomodare la efort, va urma un cantonament la Galaţi, în perioada 21 ianuarie - 2 februarie, cu accent pe pregătirea fizică, iar din 4 februarie se va efectua un cantonament de două săptămână în sudul Spaniei, la Palomares, în apropiere de Almeria. Pentru acest ultima stagiu de pregătire centralizată au fost perfectate cinci jocuri amicale, cu formaţii spaniole din ligile a treia şi a patra. La revenirea în ţară vor mai fi două meciuri de pregătire, cu Metalul Buzău (21 februarie) şi Unirea Slobozia (23 februarie).

Altfel, contracandidata Oţelului la primul loc, SCM Gloria Buzău, şi-a început pregătirile de joia trecută, cu cinci noutăţi în lot: Cristian Danci (mijlocaş central - Petrolul Ploieşti), Andrei Rus (fundaş - Petrolul Ploieşti), Mihai Velisar (fundaş - Petrolul Ploieşti), Andrei Enescu (mijlocaş - UTA Arad).şi atacantul gălăţean, format la Oţelul, Bogdan Chipirliu, ultima data la Astra Giurgiu şi fără echipă în prima parte a actualului sezon, conform portalurilor de specialitate. Echipa din Buzău va face un singur cantonament, la Izvorani.

 

Citit 7622 ori Ultima modificare Luni, 14 Ianuarie 2019 23:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.