Oţelul mai vrea cel puțin încă două transferuri. Primul ofertat a ales cu sufletul și revine dupa trei luni

Oţelul mai vrea cel puțin încă două transferuri. Primul ofertat a ales cu sufletul și revine dupa trei luni
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Alin Pînzaru, antrenorul principal al SC Oţelul, îşi mai doreşte cel puţin un atacant şi un portar, deşi consideră suficiente cele trei achiziţii făcute în această iarnă.

Oţelul Galaţi a făcut trei achiziţii în acest an, tânărul Robert Ţicămucă (19 ani), golgheterul din tur al celeilalte echipe gălăţene din Seria I a Ligii a III-a, şi doi mijlocaşi cu experienţa eşaloanelor superioare, Călin Cristea (30 de ani) şi Cosmin Neagu (27 de ani), ambii cu promovări în Liga I reuşite sezonul trecut, veniţi de la Energeticianul Petroşani (Liga a II-a), din postura de jucători liberi. Ultimii doi au semnat marţi cu Oţelul contracte valabile până la finalul acestui campionat, cu opţiune de prelungire, în cazul îndeplinirii obiectivului, promovarea în eşalonul secund.

Valentin Ştefan, directorul general al clubului gălăţean, a precizat că mai sunt negocieri şi pentru alte transferuri. "Până acum n-am făcut achiziţii multe, dar ele sunt la obiect, în conformitate cu doleanţele antrenorului. Lista este deschisă, suntem în discuţii şi pentru alţi jucători, aşteptăm răspunsurile lor. Cred că vom mai putea îmbunătăţi lotul cu cel puţin unul-doi jucători, care să ne crească nivelul valoric", a spus Valentin Ştefan.

Antrenorul Alin Pînzaru şi-ar mai dori un atacant cu viteză şi un portar, în condiţiile plecării goalkeeperului Udeanu, împrumutat până în vară la Aerostar Bacău. "Dacă vom avea oportunitatea să mai aducem unul - doi jucători peste nivelul lotului, o vom face. În compartimentul ofensiv, ne lipseşte un atacant cu viteză. De asemenea, prin plecarea lui Udeanu, ne mai trebuie un portar, care să-i acopere spatele lui Adelin (n.r.- Iliescu), titularul din tur", a declarat tehnicianul gălăţean.

Vlasie se întoarce

Pentru postul de portar, primul ofertat a fost Alexandru Vlasie, care a debutat în prima ligă la Oţelul şi a făcut parte şi din echipa care a pornit din Liga a IV-a proiectul de relansare a campioanei din 2011. Supranumit "Kahn", pentru asemănarea fizică cu celebrul fost portar german, Vlasie a plecat de la SC Oţelul în octombrie anul trecut, după ce în sezonul trecut nu i s-a dat deloc ocazia să joace. "Nu consider Oţelul un capitol închis, nu se ştie ce ne rezervă viaţa şi poate mă voi întoarce cândva", spunea Vlasie în acel moment. În cele din urmă, "Kahn de Galați" a ales cu inima şi a acceptat miercuri să revină pentru a-şi ajuta echipa de suflet.

Antrenorul, mulţumit de transferuri

Pînzaru a adăugat că, chiar şi în cazul în care nu vor mai fi făcute transferuri, este mulţumit de achiziţiile făcute până acum şi de componenţa lotului pe care îl are la dispoziţie. "Nu mă interesează schimbări radicale, ci să completăm lotul pe care l-am avut la finalul turului. În linii mari, ultimii doi veniţi, cu un plus de valoare şi experienţă, sunt suficienţi. Cristea a promovat cu Călăraşiul în campionatul trecut, Neagu cu Sibiul, sunt jucători care, pe lângă valoarea pe care o au, ştiu şi ce înseamnă lupta pentru promovare. Sunt doi jucători cu experienţă, care sunt sigur că îşi vor aduce aportul la atingerea obiectivului. Pe Neagu l-am avut la Brăila, l-am folosit mijlocaş stânga, la Sibiu a jucat tot aşa, dar şi mijlocaş central ofensiv, în spatele vârfului. A jucat şi atacant, deci acoperă cam toate poziţiile din compartimentul median - ofensiv. Cristea nu mai are nevoie de prezentare, este cunoscut din prima ligă", a spus Alin Pînzaru, despre situaţia lotului din acest moment.

SC Oţelul a încheiat turul pe locul secund, cu trei puncte în urma principalei contracandidate la promovare, SCM Gloria Buzău, pe care o va întâlni în meci direct în etapa a patra din retur, la Buzău.

Antrenamentele pentru retur au fost începute luni, iar săptămâna următoare se va intra, la Galaţi, într-un cantonament axat pe pregătire fizică. În perioada 4-18 februarie, Oţelul va merge într-un nou cantonament, la Palomares (Spania), unde are perfectate cinci jocuri amicale cu echipe spaniole din ligile a doua şi a treia.

 

Citit 2229 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Ianuarie 2019 20:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.