Zoly David – Cetăţean de Onoare al oraşului Galaţi

Zoly David – Cetăţean de Onoare al oraşului Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După ani şi ani de trudă pe dreptunghiul verde, Zoly David a primit două înalte distincţii: Antrenor Emerit şi „Cetăţean de Onoare” al Galaţiului *

Omul fotbalului - cum mai este denumit Zoly David - disciplina preferată care i-a oferit aproape totul! A fost un jucător  apreciat, care a evoluat la toate nivelurile - juniori, tineret, diviziile C,B, dar şi în primul eşalon. A fost component al loturilor naţionale.

Anii au trecut şi Zoly - omul fotbalului - a rămas aproape de sportul cu care a făcut carieră. A îmbrăţişat meseria de antrenor. A pregătit mai multe echipe de seniori, pentru ca  în ultimii 35 de ani să se dedice în exclusivitate celei mai mici categorii de sportivi - copiii.

În această îndelungată perioadă, prin mâinile sale dibace au trecut sute şi sute de tineri, care, la rândul lor, au ajuns fotbalişti de nădejde, evoluând în primele eşaloane, sau chiar la nivelul loturilor naţionale.

Este suficient să amintim câteva nume, pentru a arăta că munca lui Zoly a fost încununată de succes: Romică Chihaia, Mihai Majaru, Costel Orac, Viorel Tănase!

De 47 de ani s-a stabilit la Galaţi. După ce a pus ghetele în cui (de la prim-divizionara Siderurgistul). Această perioadă nu a trecut neobservată, de aceea, zilele acestea municipalitatea Galaţiului i-a oferit înaltul titlu de „Cetăţean de Onoare” şi Medalia intitulată „Patria şi dreptul meu”.

Această înaltă distincţie a venit la o lună de zile, după ce - pe linie profesională - primise o alta – Titlul de Antrenor Emerit!

Iată că fotbalul - marea lui pasiune - l-a răsplătit pe deplin pe acest om atât de prezent pe dreptunghiul verde al stadioanelor!

La 77 de ani, să-i urăm, în acest început de deceniu 21, toate cele bune şi încă multă putere de muncă!

Citit 1119 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.