Cristian Ciocan, meci tare la New York

Cristian Ciocan, meci tare la New York
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Negocierile pentru meciul dintre gălăţeanul Cristian Ciocan şi uriaşul cubanez Luis Ortiz, pe care le anunţam la începutul anului, au fost finalizate. EC Boxing, clubul din Hamburg care-l manageriază pe pugilistul profesionist gălăţean, a confirmat ieri această luptă, precizând că va avea loc în Statele Unite ale Americii, la New York, pe 2 martie.

"S-a stabilit aproape totul, a mai rămas doar să semnez contractul şi să vedem care va fi miza. Pregătirile le-am început din timp, iar peste două săptămâni o să merg în Germania pentru sparringuri, când o să şi semnez", ne-a precizat Cristian Ciocan, campion european WBO.

Acest meci va fi unul de nivel foarte înalt pentru categoria grea, ambii fiind bine clasaţi în clasamentele mondiale. Luis Ortiz, se află pe al treilea loc în ierarhia versiunii WBC şi pe locul 8 în ierarhia mondială generală a categoriei, în timp ce Cristi Ciocan a urcat din nou pe locul 12 în topul general, conform reputatului portal de specialitate boxrec.com, după victoria prin KO de acum o lună în faţa lui Michael Wallisch, german care era neînvins după 19 meciuri.

Luis Ortiz a fost vicecampion mondial la amatori, iar la profesionişti a adunat 30 de victorii (26 prin KO). A suferit o singură înfrângere, prin KO în runda a zecea, în partida pentru titlul mondial WBC cu Deontay Wilder. După acest eşec, din martie 2018, a mai disputat două meciuri, penultimul câştigat prin KO în faţa românului Răzvan Cojanu (locul 202 mondial).

Cubanezul a fost depistat pozitiv la teste antidoping, în 2014 şi 2017, pete de acest tip existând şi în cariera celorlalţi doi adversari de top întâlniţi de Ciocan până acum în partide cu miza de a deveni challenger la titlul mondial, Tyson Fury şi Aleksander Povetkin.

Citit 2973 ori Ultima modificare Vineri, 18 Ianuarie 2019 12:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.