VOLEI. Oportunitate de a se apropia de contracandidate

VOLEI. Oportunitate de a se apropia de contracandidate
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Cele două transferuri realizate în iarnă şi aducerea antrenorului Sergiu Stancu au adus un suflu nou la CSM Arcada Galaţi, echipă care continuă să spere la titlul de campioană. Calificarea la turneul final al "Cupei României" şi victoria cu 3-0 de pe teren propriu din prima etapă a returului confirmă faptul că echipa se află pe un drum bun.

CSM Arcada Galaţi încă mai speră să câştige titlul în Divizia A1 de volei masculin, chiar dacă principalele contracandidate, SCM "U" Craiova şi Volei Municipal Zalău, nu au făcut aproape deloc paşi greşiţi în turul campionatului şi şi-au menţinut cele nouă puncte avans faţă de formaţia gălăţeană şi după prima rundă din retur. "Este o misiune foarte dificilă pentru că cele două echipe din faţă au jucători buni, cum avem şi noi, de altfel. Noi am făcut nişte greşeli de începători în prima parte a sezonului. Dar sper ca returul să fie mai bun, trebuie să fie mult mai bun, ne vom strădui pentru asta", a declarat Milos Terzici, jucător aflat la primul său sezon la Arcada.

În următorul weekend, formaţia gălăţeană are prima oportunitate concretă de a reduce această diferenţă, cel puţin faţă de una dintre primele două clasate, Volei Municipal Zalău şi SCM "U" Craiova având meci direct, pe terenul sălăjenilor. Pentru a profita, CSM Arcada este obligată să ia toate cele trei puncte din jocul programat la Galaţi, cu Steaua, sâmbătă.

Deşi Steaua nu mai este echipa de anul trecut, când a condus campionatul în mare parte, se anunţă a fi un adversar dificil, care va veni cu motivaţie maximă, în condiţiile în care are mare nevoie de puncte pentru a intra în play-off. Steliştii sunt pe locul 6, ultimul calificant în prima grupă valorică a fazei finale din campionat, presaţi de Unirea Dej, care are doar două puncte mai puţin.

Vlad Cuciureanu, jucător al echipei gălăţene, crede că presiunea sub care vor juca steliştii poate fi un avantaj: "Cu siguranţă vor fi concentraţi, dar cred că presiunea va fi mai mare pe ei, deci avem un avantaj".

Antrenorul Sergiu Stancu îşi pregăteşte echipa pentru a juca la intensitatea necesară câştăgării la scor de trei puncte. "Steaua este o echipă care va lupta pentru a intra în play-off, va încerca să pună probleme şi să culeagă puncte de pe orice teren, dar cu siguranţă noi vom aborda meciul cu intensitatea care trebuie şi sunt convins că vom reuşi să obţinem o victorie de trei puncte", a spus tehnicialul echipei gălăţene.

Partida CSM Arcada Galaţi - Steaua Bucureşti va avea loc sâmbătă, de la ora 17.00, în Sala "Dunărea". În clasament, CSM Arcada este pe locul 3, cu 22 de puncte, în timp ce VM Zalău şi SCM "U" Craiova au câte 31 de puncte.

 

Citit 1215 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Ianuarie 2019 20:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.