Monica Niculescu s-a alăturat echipei de Fed Cup

Monica Niculescu s-a alăturat echipei de Fed Cup
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Monica Niculescu, ultima componentă a echipei de Fed Cup a României care sâmbătă şi duminică va întâlni Cehia, la Ostrava, s-a alăturat miercuri colegelor sale, plecate de luni din București.

Proaspăta câștigătoare în proba de dublu, alături de Irina begu, la Hua Hin (Thailanda) este foarte optimistă înaintea acestei întâlniri, extrem de importante, dar este preocupată de atmosfera pe care reușesc să o producă fanii cehi. "Publicul lor este foarte gălăgios și trebuie să trecem peste acest lucru. Când am jucat la Cluj (n.r. - februarie 2016) a fost doar o porțiune mică și s-a simțit enorm. Sunt foarte gălăgioși. Au talent, nu știu. Va fi greu", a spus Niculescu. Pentru România, aceasta este prima deplasare după cea din aprilie 2015 (Montreal, Canada) când a avut loc barajul pentru menținere în Grupa I Mondială.

Monica Niculescu (106 WTA) este de părere că tricolorele au șansa lor de a câștiga confruntarea de la Ostrava. "O avem pe Simona (n.r. - Halep) în formă, Miki (n.r. - Buzărnescu) joacă supertenis. Aţi văzut ce meci a făcut cu Venus Williams şi, în general, ce formă a avut anul trecut. Sunt eu, Irina, Ana joacă superfresh, tânără, îşi doreşte, de ce să nu iasă? Pliskova rezistă şi joacă simplu trei ore. Aţi văzut, a întors-o pe Serena de la 5-1, e greu. Vandrusova a făcut semifinală la Grand Slam, Siniakova ştiţi că poate bate pe oricine, meciurile sunt grele, dar ne ajută puţin că nu joacă Petra", a mai afirmat Monica Niculescu, la Digi Sport.

Thierry van Cleemput este, oficial, noul antrenor al Simonei Halep

Simona Halep a început oficial colaborarea cu Thierry van Cleemput. Deși inițial colaborarea se întindea pe o lună de probă, Halep a ales ca belgianul să rămână antrenorul ei permanent. Presa din Belgia a scris că fostul lider WTA i-a trasat noului antrenor și primul obiectiv. Jurnaliștii de la Tennis Krant au anunțat că Simona i-a transmis cu Thierry van Cleemput că dorește să se axeze în acest an pe câștigarea unui nou turneu de Grand Slam. "La Australian Open, Van Cleemput a stat deja în boxa Simonei Halep la meciuri. De la încheierea turneului, românca este pe locul 3 în lume, dar în 2018 a fost lider aproape tot anul. Halep revine după ce a fost accidentată în toamna lui 2018. Câștigarea unui nou turneu de Grand Slam, pe lângă singurul pe care îl are Simona până acum (n.r. - Roland Garros 2018) este principala misiune pentru parteneriatul belgiano-român", a scris Tennis Krant.

La finalul săptămânii trecute, Thierry van Cleemput sosea în România cu gândul că va avea o lună de probă, după care urma să se decidă dacă va continua colaborarea cu sportiva din Constanța. Simona Halep s-a decis însă mult mai repede, iar belgianul a primit un contract permanent și a devenit astfel înlocuitorul lui Darren Cahill. "A fost foarte bine, m-am antrenat bine. Am început colaborarea și o să lucrăm împreună. Sper să fie bine. E ceva nou, ceva diferit și nu o să fie ușor, dar am încredere că o să fie bine. Modul de antrenament este un pic diferit, personalitatea lui e puțin diferită, dar e o nouă provocare pentru mine și vom vedea cum o să fac față", a declarat Simona Halep.

Halep va fi prezentă la Ostrava, pentru sferturile Fed Cup, împotriva reprezentantei Cehiei, iar săptămâna viitoare va partipa la turneul de la Doha. Cum liderul mondial, nipona Naomi Osaka, a declarat forfait la Doha, ca urmare a unei accidentări la spate, iar ceha Petra Kvitova (locul 2 WTA) - deținătoarea trofeului, nu va concura în acest turneu, Simona Halep va fi principala favorită la Qatar Open.

Turneele de la Doha şi Dubai alternează categoria în fiecare an. În 2018, Doha a fost turneu de categorie Premier 5, de 900 de puncte şi cu premii mai mari, iar Dubai de categorie Premier, de 470 de puncte. Anul acesta, turneul de categorie mai mare este Dubai, iar Kvitova îşi va apăra practic trofeul de la Qatar Open la Duty Free Tennis Championships. La Doha este înscrisă şi Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA.

Citit 841 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Februarie 2019 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.