Victorie importantă pentru CSM "Dunărea". Patru hocheişti ai echipei gălăţene au fost chemaţi la Naţională
Foto: Sonia Baciu

Victorie importantă pentru CSM "Dunărea". Patru hocheişti ai echipei gălăţene au fost chemaţi la Naţională
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

UPDATE: Antrenorii echipei naţionale, Julius Penzes si gălăţeanul Marius Trandafir, au convocat pentru turneul Challenge Cup din Ucraina patru hocheişti de la CSM "Dunărea": Adrian Irimia, Butochnov, Emelyanenko şi Kiricenko. Echipa României va pleca vineri spre Kiev.


Hocheiștii de la CSM "Dunărea" Galați au câștigat, scor 6-3 (3-2, 1-1, 2-0), în fața formației ACSH Gheorgheni (fostul Progym), în meciul disputat miercuri seară, la Galați.

Scorul a fost deschis de oaspeți, prin Attila Goga, fost jucător al CSM Dunărea, în minutul 3, dar avantajul nu a rezistat decât 14 secunde, până când Fefelov a egalat. Harghitenii au preluat conducerea după alte trei minute, prin Peter, în superioritate numerică, Zagidulin a egalat, iar Kiricenko a adus echipa gălățeană în avantaj. Repriza a doua a fost extrem de echilibrată, ambele goluri fiind marcate în superioritate numerică, Zagidulin pentru Dunărea, respectiv, Csergo pentru Gheorgheni. Gălățenii au dominat ultima repriză, rare fiind momentele în care oaspeții au trecut de propria jumătate, golurile acestei perioade fiind marcate de Neznamov (min. 43) și Kiricenko (min. 48). În ultimele două minute de joc, oaspeții au fost în dublă superioritate, dar acest lucru nu i-a ajutat foarte mult, meciul încheindu-se cu victoria gălățenilor.

În urma acestui rezultat, obținut în al 25-lea joc, gălățenii antrenați de Vadim Şakraiciuk și Cornel Chiriță au acumulat 68 de puncte şi s-au apropiat la numai două victorii de liderul clasamentului - HC Miercurea Ciuc (74 de puncte, 30 de jocuri). Ierarhia este completată de Corona Brașov (65 puncte, 26 de jocuri) - locul 3, ACSH Gheorgheni (42 p, 26 jocuri) - locul 4, Steaua (30 p, 31 meciuri) - locul 5, Marton Aron și Sportul Studențesc - locurile 6 și 7 (zero puncte).

Gălățenii mai au de disputat încă patru meciuri cu echipele din partea de jos a clasamentului, unul cu Steaua (22 februarie) și alte trei cu ACSH Gheorgheni, toate în deplasare (două deja programate pentru 2 și 3 martie, al treilea încă neprogramat din cauza evoluției harghitenilor și în Liga Erste).

Finalul de campionat este unul extrem de greu pentru gălățeni, cu șapte meciuri împotriva echipelor HC Miercurea  Ciuc (patru, două neprogramate, alte două amânate) și Corona Brașov (pe 11 și 12 martie, în deplasare, și pe 15 martie, la Galați).

După jocul de miercuri seară, va urma o întrerupere a Campionatului Naţional, generată de participarea echipei naţionale a României, în care au fost convocaţi doi dintre hocheiştii formaţiei gălăţene, "naturalizații" Kiricenko şi Butocnhov, la un turneu Challenge Cup, care va avea loc în Ucraina, la Kiev.

Citit 1687 ori Ultima modificare Joi, 07 Februarie 2019 19:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.