Ce meci! Ce victorie istorică! România a învins Cehia!
Foto: fedcup.com

Ce meci! Ce victorie istorică! România a învins Cehia!
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

UPDATE: Echipa de tenis a României a produs cea mai mare surpriză a sferturilor de finală a Fed Cup, după ce s-a impus dramatic în fața Cehiei, campioana en-titre și cea mai bună echipă din istoria competiției, cu 11 titluri în palmares, chiar pe terenul ei. Cehia, care a câștigat șase din ultimele opt ediții ale Fed Cup a fost și rămâne forța numărul 1 în tenisul feminin De precizat că până azi, cehoaicele nu mai pierduseră acasă din 2009. 

Irina Begu și Monica Niculescu le-au învins, scor 6-7 (2), 6-4, 6-4, pe cele mai bune jucătoare de dublu din circuitul feminin, Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova, și au adus punctul decisiv, după ce Simona Halep le câștigase pe primele două (victorii la Siniakova și Pliskova).

România va întâlni în 20-21 aprilie Franța, în semifinale. Locul de desfășurare se va stabili prin tragere la sorți.


Mihaela Buzărnescu nu a reușit să aducă victoria pentru România, ea fiind învinsă de Katerina Siniakova, 6-4, 6-2, în meciul al patrulea al confruntării dintre Cehia și România. Simona Halep a câștigat confruntarea cu cea mai bună jucătoare din echipa Cehiei, Karolina Pliskova, scor 6-4, 5-7, 6-4.

Astfel, soarta acestei întâlniri se va decide, la fel ca în 2016, la dublu, în meciul al cincilea. Dacă Cehia va miza clar pe perechea ei câștigătoare de Slamuri, Siniakova-Krejickova (locul 1 și 2 în clasamentul de dublu), România va merge pe perechea Begu/Niculescu, proaspetele câștigătoare ale turneului din Thailanda.

 De precizat că Monica Niculescu și Irina Begu au făcut pereche și în decisivul din februarie 2015, de la Galați, împotriva Spaniei, unde și atunci porneau cu a doua șansă. 

Citit 2267 ori Ultima modificare Duminică, 10 Februarie 2019 23:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.