Oţelul pleacă în cantonament în Spania

Oţelul pleacă în cantonament în Spania
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Jucătorii Oțelului au încheiat prima etapă a programului de pregătire pentru returul Ligii a III-a, un cantonament care a durat două săptămâni şi în care accentul a fost pus pe acumulările fizice. De astăzi, se intră în a doua etapă, fotbaliştii gălăţeni plecând în Spania pentru un stagiu de pregătire centralizată de două săptămâni.

Cantonamentul axat pe pregătirea fizică a avut loc în Galaţi, la minihotelul de la stadionul "Oţelul", antrenorul principal Alin Pînzaru declarându-se mulţumit de modul cum s-au implicat jucătorii, singurele aspecte negative fiind unele mici accicdentări. "A fost o perioadă grea pentru jucători, dar benefică în economia returului. Ne-am axat pe acumulările fizice, să ne atingem parametrii optimi la reluarea sezonului. Băieții au răspuns pozitiv la cerințele noastre şi sper ca această pregătire să ne ajute în partea secundă a campionatului. Din păcate, am avut și unele probleme medicale, nu foarte grave, dar mi-aș fi dorit ca toți jucătorii să fie apți și să fie în programul echipei pe toată durata acestui stagiu centralizat. Vom face programul de la antrenamentele următoare astfel încât la startul returului toată echipa să fie la același nivel fizic", a spus Pânzaru.

Cinci meciuri în Spania

În această seară, Oţelul va pleca într-un nou cantonament, de data aceasta în Spania, în localitatea Palomares, în apropiere de Almeria.

"Obiectivele principale vor fi omogenizarea și pregătirea tehnico-tactică. Vom disputa cinci partide de verificare, în compania unor adversari locali. Fotbalul spaniol se află la un nivel bun, cu siguranță aceste jocuri vor fi benefice. Sperăm ca la revenirea în țară și după cele două meciuri amicale pe care le vom mai avea la Galați să nu avem accidentați, mai ales că ne așteaptă un start dificil. Vom fi pregătiți pentru acest start, pentru asta ne antrenăm şi muncim în fiecare zi", a mai spus Alin Pînzaru.

La Palomares, Oţelul are programate cinci partide amicale, în compania unor formaţii spaniole din ligile a treia şi a patra, astfel: pe 6 februarie cu Huércal-Overa CF, pe 8 februarie cu Cuevas CF, pe 12 februarie cu Lorca Deportiva, pe 14 februarie cu Universidad Católica De Murcia şi pe 17 februarie cu CD Comarca del Mármol - Macael.

După revenirea în țară, programată pe 18 februarie, vor mai fi alte două partide de verificare, ambele la Galaţi, cu Metalul Buzău (21 februarie) şi Unirea Slobozia (23 februarie).

Primul joc al echipei gălăţene în returul Ligii a III-a va fi pe 2 martie, pe teren propriu, în compania formației CSM Pașcani. Oţelul va relua competiţia de pe locul secund, cu trei puncte mai puţin faţă de lider, SCM Gloria Buzău, pe care îl va întâlni în meci direct, în deplasare, în etapa a patra din retur.

Citit 2268 ori Ultima modificare Luni, 04 Februarie 2019 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.