Halep a adus primul punct la Fed Cup

Halep a adus primul punct la Fed Cup
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE: Egalitate după prima zi a confruntării dintre Cehia și România, în sferturile de finală ale Fed Cup. Karolina Pliskova s-a impus 6-1, 6-4, cu Mihaela Buzărnescu, în timp ce Simona Halep, după ce a dominat categoric confruntarea cu Katerina Siniakova, s-a impus cu 6-4, 6-0. Semifinalista competiţiei va fi decisă în urma partidelor de duminică.  "A fost un meci frumos, un meci bun, am avut un pic de emoții la început, dar au fost pozitive. Am căutat să mă motivez, este o jucătoare dificilă (n.r. Siniakova), este mereu greu să joci împotriva ei. Publicul m-a ambiționat și mi-a dat energie că trebuie să lupt pentru fiecare punct", a declarat Simona Halep.

Primul meci al zilei de duminică le va aduce față în față pe Simona Halep și Karolina Pliskova, iar Mihaela Buzărnescu o va întâlni pe Katerina Siniakova. În funcție de rezultatul acestor meciuri, în caz de egalitate, partida de dublu va decide semifinalista competiției. 

"Este mereu dificil să joc contra Karolinei, va fi un meci greu, dar sunt pregătită, de aceea sunt aici. Repet, este FedCup, sunt emoții diferite, așa că o să vedem mâine ce se va întâmpla. Voi lupta și nu voi ceda în niciun moment pentru că îmi doresc să câștig. Este o presiune în plus pentru că joci pentru țara ta, sunt încrezătoare că pot să fac un meci bun", a completat Halep după partida câștigată la Ostrava.


Mihaela Buzărnescu (29 WTA) va deschide ”balul” din Cehia, conform tragerii la sorți de vineri, de la Ostrava. Buzărnescu va juca împotriva Karolinei Pliskova (locul 2 WTA) în primul meci dintre Cehia și România (televizare Digisport și Telekom), din sferturile Grupei Mondiale a Fed Cup, partida urmând să se joace sâmbătă, de la ora 14,00 (ora României). Fostul lider mondial, Simona Halep (locul 3 WTA) o va avea ca adversară pe Katerina Siniakova (locul 44 WTA/ 1 la dublu). Mâine, de la ora 14,00, se vor confrunta Simona Halep și Karolina Pliskova, respectiv, Katerina Siniakova și Buzărnescu. Partida de dublu va avea loc duminică, după încheierea meciurilor de simplu. În funcție de rezultatele înregistrate până la acel moment, căpitanii nejucători vor alege pe cine vor trimite în teren. În mod normal, vom avea parte de un duel Katerina Siniakova/Barbora Krejcikova (primele două clasate în proba de dublu) - Irina Begu/Monica Niculescu.

Cehia, campioana en-titre, este una din cele mai importante echipe din competiție, cu 11 titluri de campioană de-a lungul istoriei. Interesant este faptul că, începând din 2011 cehoaicele au câștigat șase titluri. Anii în care Cehia a câștigat FedCup: 1975, 1983, 1984, 1985, 1988, 2011, 2012, 2014, 2015, 2016, 2018. Echipa Cehia a jucat în Fed Cup 142 de meciuri, cu 107 victorii și 37 înfrângeri. România și Cehia s-au întâlnit ultima dată în 2016, în sferturile competiției, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Atunci, victoria le-a revenit cehoaicelor cu 3-2 (meciul decisiv a fost cel de dublu). Celelalte meciuri din sferturi sunt: Franța - Belgia, Germania - Belarus și Australia - USA.

Citit 1090 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Februarie 2019 22:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.