Noutăți în echipa United care s-a calificat în sferturile Cupei României

Noutăți în echipa United care s-a calificat în sferturile Cupei României
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE: Ultimul meci din cadrul optimilor de finală ale Cupei României, în care a evoluat United a fost unul cu surpriză din partea gălățenilor. În lotul acestora s-a aflat și cea mai recentă achiziție, brazilianul Daniel Araujo Carreteiro, care a semnat un contract pe un an și jumătate cu vicecampionii României, el venind liber de la campioana Informatica Timișoara.

Mai mult, Araujo (24 de ani) a debutat cu gol pentru gruparea gălățeană în partida câștigată de United, scor 4-2, cu KSE Tg. Secuiesc. Celelalte goluri ale gălățenilor au fost marcate de Kailon Borges, Florin Ignat și Octavian Cireș.

De precizat că Araujo a ajuns la Timișoara în februarie 2018, când a debutat cu un hattrick, chiar într-un meci de Cupă. 

 


Vicecampioana României la futsal, United va juca, astăzi (ora 17,00) în deplasare, împotriva formației din liga secundă KSE Tg. Secuiesc, în optimile de finală ale Cupei României. Partida va fi transmisă pe canalul de youtube al Futsal România.

Dacă va trece de această etapă, gălățenii vor avea un adversar accesibil, Gloria Buzău, care a trecut, scor 4-2, de Inter Gheorgheni. ”Va fi un meci, sperăm, ușor pentru noi. Dar totodată, trebuie ne antrenăm foarte serios, deoarece orice echipă care se află mai jos în clasament sau într-o ligă inferioară se ambiționează și joacă mult mai tare împotriva liderilor. Vom lua meciul în serios și sperăm să și câștigăm. Important este să terminăm jocul fără accidentări și fără cartonașe”, a declarat Constantin Burdujel, de la United, care este și component al echipei naționale a R. Moldova.

Florin Ignat, antrenorul United, speră ca meciul din Cupă să nu decimeze și mai tare lotul pe care îl are la dispoziție. ”Încă nu am reușit să îi facem actele pentru Neto (n.r. căpitanul naționalei Braziliei, transferat la Galați în această iarnă), Burdujel este accidentat încă de la meciul cu Deva, iar Crăciun s-a accidentat la amicalele cu Italia, de la Piatra Neamț. Vrem să arătăm că diferența valorică dintre noi și KSE chiar există și să câștigăm. După acest meci intrăm în linie dreaptă și nu mai avem voie să facem pași greșiți”, a declarat Florin Ignat.

Directorul executiv al United, Cristi Ștefu, a explicat situația lui Neto și cum încearcă să o rezolve. ”Neto urmează să ajungă. Am încercat o procedură relativ nouă pentru Neto, să-l aducem direct viza de lungă ședere, iar asta ne-a îngreunat puțin. Am zis că, decât să îl aducem aici, apoi să stăm cu el pe drumuri la Ambasada din Bulgaria, sau să căutăm să rezolvăm problema, mai bine mai așteptăm puțin, să îl lăsăm să își rezolve problemele acolo în Brazilia, și să vină aici cu dreptul de joc direct. Fiind prima dată când procedăm astfel, nu ne așteptam nici noi să dureze atât de mult, speram să îl avem cu o săptămână două în urmă la antrenamente, dar am încredere că săptămâna viitoare va fi la echipă. Nu știu în ce măsură va fi disponibil de joc, în ideea că nu s-a antrenat cu echipa, dar va fi lângă noi cu siguranță”, a spus Cristi Ștefu, la postul de radio ProFm - Lider FM.

Altfel, se știu deja primele două sfert-finaliste, Gloria Buzău (4-2, cu Inter Gheorgheni) și Imperial Wet Miercurea Ciuc, care a învins (6-2) deținătoarea trofeului - Informatica Timișoara. Celelalte meciuri din ”optimi”, care urmau să se joace ieri, sunt: Bukovina Vicov - Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, CFF Clujana Cluj-Napoca - Autobergamo Deva, Fortius 2014 Buzău - Futsal Club Dunărea Călărași, Kereszthegy Remetea - Futsal Ceahlăul Piatra Neamț și CSM Tg. Mureș - Futsal Poli Iași.

Citit 1418 ori Ultima modificare Luni, 11 Februarie 2019 22:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.