Oţelul şi evangheliştii

Oţelul şi evangheliştii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Marcu n-a vrut, dar l-a obligat Filip * Nume biblice în partida de duminică seară, de la Piatra-Neamţ, şi apucături care trebuie anatemizate – acesta a fost tabloul primei victorii a Oţelului în campionatul 2011-2012 al Ligii I * Ioan Filip a marcat duminică primul său gol pe prima scenă a fotbalului autohton *

Gol furat, penalti evitat

Evanghelia după Marcu era destul de lizibilă: Oţelul juca pe terenul celebrului Pinalti, deci trebuia să i se extragă şunca din fasole fără pic de jenă.

Florin Marcu, arbitrul orădean al meciului de duminică seară, a greşit doar în favoarea Ceahlăului, făcând-o flagrant spre penal. Mai întâi a refuzat validarea unui gol marcat de Paraschiv, invocând fault în atac, deşi Forminte, fundaşul nemţean, s-a aruncat la alibi când a simţit că „oţelarul” îi fură mingea în faţa porţii (34’).

Acelaşi Forminte s-a apărat ca pe semicerc la un voleu al lui Costin şi nu s-a dictat lovitura de la 11 metri aferentă unui asemenea gest (54’). Păcat de nume deoarece apucăturile lui Marcu n-aveau nicio legătură cu Biblia.

Pocăinţă? Nicidecum!

Nici măcar în minutul 82, la 1-0 pentru campioni, nu s-a pocăit centralul cu fluier şi cartonaşe: Antal şi Râpă erau cosiţi gospodăreşte în careu – mai aveau un pic şi-i făceau nemţenii baloturi – dar arcul lui Marcu nimerea aceeaşi ţintă. Noroc de asistentul braşovean Bogdan Hârlab, care a ridicat fanionul spre amuzamentul microbiştilor de la tribuna a II-a.

Era evidentă pentru toată lumea tenta „evanghelistului” din Oradea. Noroc cu Filip (FOTO – jos, cu faţa), „apostolul” care n-a mai putut fi trecut cu vederea, execuţia mijlocaşului originar, culmea, tot din judeţul Bihor ajungând pe tabela de marcaj a stadionului de sub masivul Pietricica. Un necunoscut acum un an de zile, tânărul roş-alb-albastru a marcat primul său gol în Liga I după ce a cucerit două trofee cu formaţia de la Dunăre.   

Măriţi strocul!

1-2 cu Petrolul, 0-0 cu Chiajna, 2-0 cu Ceahlăul. Cam greu s-au urnit motoarele echipei care va reprezenta România în grupele UEFA Champions League, prima repriză a jocului de la Piatra semănând foarte puţin cu fotbalul care a propulsat Galaţiul în constelaţia metropolelor prezente în cea mai tare competiţie intercluburi din lume.

Până la primul meci din Liga Campionilor al oamenilor lui Dorinel Munteanu au mai rămas 30 de zile, iar strocul trebuie mărit considerabil!

Citit 1137 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.