O seară dedicată baschetului

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sala de festivităţi a Casei de Cultură a Studenţilor a fost, miercuri seara, gazda ospitalieră a unei festivităţi emoţionante. Sute de sportivi ai Clubului Phoenix – club specializat pe pregătirea baschetbaliştilor – şi-au dat întâlnire aici pentru a primi laudele conducerii pentru rezultatele dobândite în acest an.

Alături de sportivi, la festivitate au fost prezenţi oficialităţi locale, antrenorii clubului, părinţi şi bunici, reprezentanţi ai mass-media.

La reuşita acţiunii clubului (înfiinţat cu 9 ani în urmă) şi condus de prof. Florin Nini şi-au mai adus contribuţia fraţii gemeni Radu şi Răzvan Forţu – care au interpretat imnul Clubului Phoenix – şi o pereche de dansatori talentaţi a Clubului Fantezia.

Festivitatea a debutat cu o excepţie – Primăria Galaţi a ţinut să-i felicite pe handbaliştii Clubului Sportiv Şcolar care în acest an au cucerit înaltul titlu de campioni naţionali la juniori II. Componenţii lotului şi antrenorul Florin Andronic au primit diplome de merit.

Primul grup de sportivi premiaţi ai clubului au fost fetele – care sunt medaliate cu bronz la „Naţionalele” desfăşurate la Timişoara, tot locul al treilea – şi medaliile de bronz - cucerind şi juniorii II, ca şi juniorii I. De notat că juniorii I au cucerit în sezoanele anterioare trei titluri de campioni la minibaschet, juniori III şi juniori II.

Au mai urcat pe scenă, pentru a primi felicitările de rigoare şi cadourile, grupurile de copii baby III, II şi I, lotul de minibaschet (locul IV pe ţară, în acest an), lotul de 11-12 ani, cel de juniori II, dar şi grupurile de iniţiere – toţi fiind recompensaţi cu premii. De notat că la mai multe echipe există o colaborare strânsă cu Liceul cu Program Sportiv.

Festivitatea a fost finalizată de cei mai mari baschetbalişti – lotul de băieţi, Under 20 – care activează pe două fronturi: în Divizia B (seniori) şi Campionatul de juniori.

În încheiere, iată şi numele celor care modelează pasiunile atâtor sute de sportivi: Florin Nini (antrenor coordonator), Gelu Cazanoschi, Carmen şi Mugurel Lepădatu, Adrian Chiculiţă şi – nu cel din urmă – Tudose Teodoraşcu (Nepotu’).

Citit 536 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.