Elitele dansului românesc se întâlnesc la Brașov. Galațiul vrea performanțe la Campionatul Național

Elitele dansului românesc se întâlnesc la Brașov. Galațiul vrea performanțe la Campionatul Național
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La acest final de săptămână, la Brașov, va avea loc o nouă ediție a Campionatului Național de dans sportiv, la care sunt așteptate cele mai bune 300 de perechi din țară, printre care și patru cupluri gălățene. Competiția este una cu miză mare, deoarece câștigătorii vor reprezenta România la Campionatele Mondiale și Europene.

Dansatorii sportivi gălățeni, Rareș Vădană - Tea Neculae, Cosmin Lupoaie - Mitzura Pentiuc, Rareș Constantin - Daria Ichim și Mihai Paraschiv - Irina Tudorache, care vor concura la trei categorii de vârstă - juniori, tineret și adulți -  și-au propus pentru acest an să se califice la cele două competiții majore. ”Visul oricărui sportiv de performanță este să se califice măcar o dată la un Campionat European sau Mondial, iar dacă îl mai și câștigă, visurile devin realitate. An de an, dansatorii sportivi luptă pentru a ajunge în finalele Campionatelor Naționale acolo de unde pot să-și îndeplinească visurile de a fi selecționați în Loturile Naționale, implicit calificările la Europene și Mondiale. Anul acesta Fantezia Galați are mari șanse de a se califica, ocazie cu care putem visa cu ochii deschiși spre primul titlu mondial (n.r. - singurul care le lipsește din palmares), adus în premieră la Galați”, a declarat Andreea Adam, antrenoarea perechilor gălățene.

Astfel, gălățenii au început pregătirile pentru campionat încă din ianuarie, cu stagii de pregătire la Galați, Sibiu și Timișoara, iar pentru verificări au făcut două deplasări în Spania și Malta.

La ”Millennium Dance Cup”, ce a avut loc la Benidorm (Spania), Rareș Vădană și Tea Neculae (foto 1) au obținut primul loc la juniori II, secțiunea Latino și au fost finaliștii concursului de tineret Latino, încheind concursul pe locul 6.

Aceeași pereche s-a remarcat și în Malta, la ”Open Malta”, unde a obținut primul loc la juniori II Standard, locul 2 la juniori II latino și locul 7 la tineret latino. Cosmin Lupoaie și Mitzura Pentiuc (foto 2) s-au clasat pe locul 2 la tineret standard, locul 4 la ”10 Dansuri” adulți, locul 6 la tineret latino și locul 23 la WDSF Internațional Open adulți, atât la Secțiunea Standard, cât și la cea Latino.

”Sunt speranțe mari în urma rezultatelor obținute la concursurile internațional pentru a prinde cel puțin trei finale, deoarece toate perechile sunt bine cotate atât în clasamentul intern, dar mai ales în cel internațional. Sunt convins că nu vom rata calificările, iar dacă vom reuși să obținem finanțările necesare pregătirii perechilor vom face o figură frumoasă la cele două  competiții”, a mai spus Andreea Adam.

Citit 1201 ori Ultima modificare Luni, 25 Februarie 2019 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.