CSM Phoenix CSU, schimbare de obiectiv
Foto: Sonia Baciu

CSM Phoenix CSU, schimbare de obiectiv
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Faptul că România nu are, legal, un buget aprobat pentru acest an aduce după sine întârzieri și la nivel local, astfel că în acest moment este afectat, printre altele, și sportul gălățean.

Perioada de pauză competițională, determinată de o acțiune a echipei naționale, nu a putut fi fructificată din plin de echipa gălățeană CSM Phoenix CSU, care a trecut peste această pauză cu... o pauză, deoarece nu a disputat niciun meci amical, ci numai antrenamente. Conform șefului secției de baschet a CSM Galați, Florin Atanasiu, "nu au fost bani pentru asta, așa că am rămas doar cu antrenamentele".

Acesta a precizat că pentru faza secundă (locurile 7-12) a campionatului au fost schimbate obiectivele, mai ales pe fondul întăririi adversarilor. "Din păcate, nu avem echipă pentru primele 8, sperăm să prindem totuși aşa zisa finală a zonei 9-16. Este greu, căci în această fază a competiției întâlnim echipe venite din prima grupă valorică, respectiv din a doua. Ca exemplu, echipa din Voluntari (n.r. - locul 2, la egalitate de puncte cu Steaua) și-a schimbat aproape întregul lot, ceea ce ne face misiunea și mai grea", a spus Atanasiu.

Campionatul se reia în acest weekend, cu ultimul meci din turul fazei secunde (locurile 7-12). CSM Phoenix CSU (locul 4, cu două victorii și două înfrângeri) va juca, sâmbătă (ora 19.30), pe teren propriu, împotriva echipei CSO Voluntari. Gruparea aflată pe locul secund în grupă a reușit o victorie surprinzătoare în fața Stelei, una dintre echipele ce vor să acceadă în play-off-ul Ligii Naţionale. Liderul grupei este Dinamo Știința București, cu patru victorii din tot atâtea jocuri disputate.

Două victorii pentru juniori

Echipa de juniori Under 16 a CSM Phoenix, ajunsă în faza secundă a campionatului, a disputat la finalul săptămânii trecute primele meciuri, ambele pe teren propriu şi încheiate cu victorii, 53-48 cu formația "Dan Dacian" București și 56-48 cu CSS Bega Timișoara.

"Am preluat echipa de la 1 februarie, împreună cu colegul Gelu Cazanoschi, sunt copii foarte talentați, care s-au pregătit bine. Mai avem de lucru, am păstrat ceea ce au lucrat pe faza de atac, am mai modificat sistemul de apărare şi vom încerca la următoarele jocuri să obținem maximum posibil. Este foarte important că băieții au simțit din nou gustul victoriei. Vom încerca să mai aducem jucători, astfel ca în sezonul viitor să ne calificăm la turneul final", a declarat antrenorul principal Tudose Teodorașcu, pentru pagina oficială a clubului.

Lotul de jucători: Rareș Gîrneață, Theodor Gherman, Cristian Câmpeanu, Luca Crihană, Alexandru Trandafir, Ștefan Munteanu, Dragoș Teleagă, Robert Rizea, Alexandru Șerban, Mario Hondrilă, Robert Gheorghe, Răzvan Vădeanu, Cosmin Răcuciu, Darius Stoica, Edi Muntean, Ștefan Brătescu, Egemen Yldirir, Radu Chetroni.

Altfel, echipa de Under 20 a CSM (locul 3 în clasament) va juca săptămâna viitoare într-un turneu ce va avea loc la București: pe 5 martie împotriva echipei ”Dan Dacian” București, iar pe 6 martie cu CS Sevlar Ploiești.

Citit 1326 ori Ultima modificare Marți, 26 Februarie 2019 19:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.