Cu emoţii până spre final. Meciuri asemănătoare la Galaţi şi Lieşti

Cu emoţii până spre final. Meciuri asemănătoare la Galaţi şi Lieşti
Momentul izbăvitor din meciul Oţelului, golul din minutul 75
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

SC Oţelul Galaţi şi Sporting Lieşti au câştigat cu acelaşi scor, 1-0, partidele de pe teren propriu din prima etapă a returului Ligii a III-a. Deşi au întâlnit echipele de pe ultimele două locuri, formaţiile gălăţene s-au impus destul de greu, cu goluri marcate în ultima parte a meciurilor.

În faţa penultimei clasate, CSM Paşcani, cei de la Oţelul şi-au ţinut suporterii în tensiune până în minutul 75, când atacantul George Cîrjan a trimis cu capul în plasă, la colţul lung, la o centrare de pe flancul drept a lui Alexandru Vasile. Până atunci, în faţa unui adversar care a mizat totul doar pe cartea defensivei, Oţelul a dominat copios, dar fără inspiraţie la finalizare.

Antohi n-a găsit cadrul porţii din poziţii foarte bune în două rânduri (18’ şi 30’), Cristea a trimis în bară din lovitură liberă (39’), lobul lui Stoian (51’) s-a dus peste, "foarfeca" lui Cîrjan (57’) a fost respinsă de portar, acestea au fost cele mai mari ocazii de a înscrie pentru trupa gălăţeană, care oglindesc parţial maniera în care s-a jucat.

Abia după deschiderea scorului cei de la CSM Paşcani şi-au amintit că există şi faza ofensivă, dar fără spor. Totuşi, Oţelul a trăit periculos, cu emoţii uriaşe în minutul 90, când unul dintre adversari a căzut în careul porţii lui Iliescu, fază la care un arbitru rău-intenţionat ar fi putut arăta lejer punctul de la 11 metri.

Numărul mare de ocazii la poarta adversă şi atitudinea jucătorilor l-au făcut pe antrenorul Alin Pînzaru să se declare mulţumit de echipa sa. "A fost greu pentru că n-am reuşit să înscriem la numărul mare de ocazii avute, mai ales în prima repriză. Dacă marcam mai devreme, lucrurile s-ar fi schimbat în totalitate. Pe urmă, cu trecerea timpului, poate a scăzut şi încrederea. Sunt aspecte pe care le vom regla, bine că a ieşit rezultatul aşteptat. Sunt mulţumit, dacă ne păstrăm această manieră de abordare a jocurilor sunt ferm convins că nu vom avea absolut nici o problemă. Sunt trei puncte luate, asta e important şi mă interesează să le luăm pe toate din meciurile rămase până la partida de la Buzău (n.r. - cu SCM Gloria, în etapa a patra)", a declarat tehnicianul gălăţean.

Formaţia antrenată de Alin Pînzaru a jucat în formula: Iliescu - David, Gîță (cpt), Ghiocel, Manău (Vasile 66’) - Bordieanu (Crihană 76’), Cristea - Stoian (Munteanu 90’+2), Antohi (Țicămucă 66’), Neagu - Cîrjan.

Principala contracandidată la promovare, SCM Gloria Buzău, a câştigat tot cu 1-0, în deplasare, în faţa celor de la KSE Tg. Secuiesc. Astfel, echipa din Buzău a rămas pe primul loc, urmată la o diferenţă de trei puncte de Oţelul.

La fel şi la Lieşti

Cealaltă echipă gălăţeană din Liga a III-a, Sporting Lieşti, a întâlnit ultima clasată, Sănătatea Darabani, pe care a învins-o după un meci cu o derulare foarte asemănătoare jocului de pe "Oţelul": dominare categorică, multe ocazii mari irosite şi golul izbăvitor venit tot spre final, în minutul 80, când Bârlădeanu a transformat un penalti obţinut de Alexandru Stan. Deocamdată, atât, cei de la Sporting continuând să refuze dialogul cu presa.

În runda următoare, Oţelul va juca pe terenul celor de la Sănătatea Darabani, în timp ce Sporting va întâlni pe Ceahlăul Piatra Neamţ, tot în deplasare.

 

Citit 2481 ori Ultima modificare Duminică, 03 Martie 2019 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.