Obiective îndrăznețe pentru ACS Universitatea
Foto: Sonia Baciu

Obiective îndrăznețe pentru ACS Universitatea
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

În al doilea an consecutiv în fruntea competiției județene de fotbal, ACS Universitatea "Dunărea de Jos" și-a fixat tot obiective îndrăznețe și pentru acest sezon. Pentru a afla cât mai multe noutăți, am dialogat cu antrenorul acestei grupări sportive, Cătălin Savu.

- Echipa Universității a încheiat cu brio prima parte a actualului sezon. Ce ați întreprins pentru a continua în aceeași notă și partea a doua a campionatului Ligii a IV-a?

- În primul rând, am "umblat" puțin și la componența lotului, pentru a-l fortifica. Am făcut cinci transferuri, cu ajutorul cărora cred că ne vom îndeplini obiectivele stabilite de conducerea Universității, din partea căreia avem întregul sprijin. Am adus câțiva  jucători cu o îndelungată experiență, precum Sorin Frunză și Ciprian Milea, care au evoluat în toate eșaloanele de vârf, noutățile fiind completate de Daniel Lovin, Robert Ciurea și Daniel Pavel. Au plecat la alte formații: Stoian, Florea, Ciotârcă și Cărămidaru. Restul lotului îi cuprinde pe jucătorii: Olaru, Enache, Stancu, Morogan, Moise, Hilohi, Țuiu, Blănaru, Chiciuc, Iacob, Iancu, Ignat, Izvoranu, Mohorâță, Perju, Papov și Grigoraș - acesta din urmă fiind și golgheterul turului, cu 21 de reușite.

- Cu acest lot și cu o pregătire consistentă, sperați să vă îndepliniți obiectivul?

- Fără discuție. Împreună cu "secundul", Boris Ciocârlan, am realizat o campanie de pregătire de excepție, completată cu şapte jocuri de verificare, în care ne-am măsurat forțele cu echipe de la nivelul mai multor eșaloane, juniori, județ, ligile a II-a și a III-a. În patru dintre acestea am câștigat, în trei am "lăsat" victoria adversarilor. Și eficacitatea a arătat bine, cu 23 de reușite la 12. Cea mai elocventă a fost victoria cu divizionara "B" Dacia Unirea Brăila, de care am dispus cu 4-0.

- Porniți de la aceste realități. Cum vedeți perioada de până la vară?

- Lotul de 22 pe care îl avem la ora actuală este alcătuit din jucători cu o bogată experiență competițională, dar și din cei mai tineri, care cunosc "pulsul" echipelor din campionatul nostru și sunt dornici de a realiza cât mai multe. Ca și anul trecut, ne aflăm în dispută la șefie, în județ, cu Zimbrul Slobozia Conachi, față de care avem două lungimi în plus, dar și avantajul că meciul din retur se va disputa pe teren propriu. Apropo de teren, sunt perspective ca din sezonul viitor să jucăm la noi acasă, pe "Portu Roșu".

Nu vorbim decât despre victorie la finalul Ligii a IV-a, la care adăugăm și "Cupa României". Mai departe, gândul ne duce spre barajul de promovare în Liga a III-a. Avem și experiența din vara trecută, când nu am putut trece de CS Făurei, echipa lui Bănel Nicoliță, dar credem cu tărie în barajul din acest an. Ne cunoaștem deja adversarul - campioana județului Buzău - Team Săgeata, de care va trebui să trecem. Și buzoienii au o echipă valoroasă, sunt lideri fără înfrângere, cu 14 victorii și un egal. Dar acest lucru îl putem depăși. Și noi suntem lideri, tot fără înfrângere. Așa că avem toate motivele să credem în reușita noastră.

- Mult succes, domnule antrenor Cătălin Savu!


Citit 1747 ori Ultima modificare Luni, 11 Martie 2019 11:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.