Halep s-a oprit în optimile de Indian Wells

Halep s-a oprit în optimile de Indian Wells
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

UPDATE: Simona Halep a pierdut, scor 2-6, 6-3, 2-6, în fața cehoaicei Marketa Vondrousova, în optimile de finală ale turneului Premier Mandatory de la Indian Wells. 


Simona Halep va juca, astăzi, în optimile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, unde o va întâlni cu cehoaica Marketa Vondrousova (locul 61 WTA), care a eliminat-o pe letona Jelena Ostapenko (locul 22 WTA), cu scorul 4-6, 6-3, 6-4.

Printre victimele cehoaicei se află și finalista de anul trecut, Daria Kasatkina (Rusia, locul 14 WTA). Halep a învins-o, în turul al treilea, scor 7-6 (3), 7-5, pe ucraineanca Kateryna Kozlova (locul 114 WTA). Jucătoare venită din calificări, Kozlova i-a pus probleme româncei, a reușit să împingă de fiecare dată setul în prelungiri, chiar dacă a fost condusă cu 5-3 în primul și cu 5-2 în cel de-al doilea, însă Simona a fost mai atentă în momentele-cheie și s-a impus în aproape două ore de joc.

Adversara Simonei din această seară, pe care o întâlnește în premieră, este o tânără de 19 ani, considerată una dintre cele mai talentate jucătoare din noul val, care are deja un titlu WTA câștigat. În aprilie 2017, cehoaica a câștigat WTA Biel Bienne, în finala cu Anett Kontaveit, devenind cea mai tânără câștigătoare a unui titlu WTA, după performanța Annei Konjuh, din 2015.

Întâlnirea cu Marketa Vondrousova are o miză dublă pentru Simona Halep. Dincolo de calificarea în sferturi, sportiva româncă își va consolida și locul 2 după competiția din California. În acest moment, Halep are 5.457 de puncte în clasamentul WTA live, iar Petra Kvitova 5.550. Dacă se va califica, Simona Halep va aduna 5.552 de puncte și va rămâne pe poziția secundă.

În ediția trecută, Simona Halep s-a oprit în semifinale, fiind eliminată de Naomi Osaka, actualul lider mondial. Osaka urma să joace în această noapte cu americanca Danielle Collins.

Altfel, în clasamentul live pentru "Turneul Campioanelor" (unde contează rezultatele obținute în timpul anul în curs), Simona Halep se află pe locul al optulea, ultimul calificabil pentru competiția ce în acest an se va desfășura la Shenzhen.

Citit 1394 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Martie 2019 00:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.