UPDATE | Astă-seară, meciul orgoliilor și al punctelor pentru primul loc. Gălăţenii sunt chemaţi la Patinoar să răspundă la şicane cu demnitate
Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

UPDATE | Astă-seară, meciul orgoliilor și al punctelor pentru primul loc. Gălăţenii sunt chemaţi la Patinoar să răspundă la şicane cu demnitate
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

UPDATE, ora 18.00 | Zagidulin va juca în această seară.


UPDATE, ora 12.30 | Cei din conducerea clubului Corona Braşov rulează fără frână, în aceeaşi direcţie pe care au avut-o la începutul săptămânii. Au depus o contestaţie prin care cer suspendarea lui Zagidulin pentru două meciuri, invocând o greşeală de arbitraj în meciul de marţi, câştigat la Braşov de CSM "Dunărea" Galaţi cu 6-3. Conducerea clubului braşovean susţine că ar fi fost vorba de o lovire cu crosa în zona gâtului din partea hocheistului echipei din Galaţi, fază la care arbitrii au dictat o pedeapsă minoră, eliminare de două minute. O decizie din partea Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, în urma acestei contestaţii, este foarte posibil să fie luată până la ora meciului din această seară.


Partidă de cinci stele în această seară, de la ora 18,30, la Patinoarul "Dunărea", CSM "Dunărea" Galaţi va întâlni o contracandidată la primul loc, Corona Braşov. Cei din conducerea clubului gălăţean şi nu numai îşi cheamă suporterii să răspundă la şicanele trăite la începutul săptămânii, la Braşov, prin umplerea tribunelor şi susţinerea echipei cu fair-play.

Miza meciului din această seară este uriaşă, printr-o nouă victorie CSM "Dunărea" ar deveni favorită pentru ocuparea primului loc la finalul sezonului regulat, ceea ce ar însemna un culoar mai accesibil în play-off şi perspectiva unei noi finale în Campionatul Naţional. Cele două echipe s-au întâlnit la începutul săptămânii, luni şi marţi, la Braşov, partide în care "Dunărea" a obţinut patru puncte din şase posibile: înfrângere la şuturi de departajare în primul joc şi victorie în al doilea, cu 6-3.

Pe lângă miza sportivă foarte mare, atmosfera care precede meciul din această seară este una cu o tensiune amplificată de modul reprobabil în care au fost trataţi gălăţenii - echipa, suporterii şi jurnaliştii - de către conducerea clubului braşovean. Hocheiştii de la "Dunărea" n-au beneficitat de niciun minut pe gheaţă pentru antrenamente, au fost evacuaţi din vestiar imediat după primul meci, deşi ar fi trebuit să fie exact invers, conform legilor nescrise din hocheiul românesc, aplicate de zeci de ani de toate celelalte cluburi din ţară.

În plus, fotoreporterului gălăţean Sorin Pană nu i s-a permis să-şi facă meseria, pe motiv că nu are acreditare, care n-a putut să fie făcută înaintea partidei, pe motiv că solicitările se admit doar înainte de… începerea sezonului. Totodată, după meciul de marţi, micul grup de suporteri gălăţeni n-a putut să-şi trăiască pe deplin bucuria victoriei împreună cu favoriţii de pe gheaţă, "acoperiţi" de sonorizarea patinoarului, cu muzică la volum maxim. Şi acest ultim gest a fost aspru criticat în primul rând de suporterii braşoveni, pe grupul pasionaţilor de hochei din ţară de pe Facebook.

"Din suflet, să umplem tribunele"

De altfel, publicul din Braşov a avut un comportament în totală contradicţie cu acela al conducerii de la Corona, fără ostilitate faţă de echipa gălăţeană şi cu respect şi amiciţie faţă de suporterii veniţi din Galaţi. În acest context, publicul gălăţean este chemat să răspundă la toate şicanele menţionate prin  umplerea tribunelor în această seară şi un comportament având la bază noţiunile fair-play-ului, cu susţinerea favoriţilor şi respect faţă de hocheiştii şi suporterii braşoveni.

Un astfel de îndemn îi aparţine fotoreporterului "neacreditat" la Braşov. "Albumul foto pe care-l voi face în timpul meciului vreau sa-l «dedic» conducerii clubului braşovean. În el vreau să pun fotografiile cu suporterii gălăţeni. Vă rog din suflet să mă ajutaţi, să umplem tribunele! Important, respectaţi sportivii şi suporterii braşoveni", a transmis Sorin Pană, într-un mesaj postat pe o reţea de socializare.

În foto, micul grup de suporteri gălăţeni, la victoria de marţi, de la Braşov:

Cei din conducerea CSM Galaţi ne-au confirmat că se va răspunde cu un comportament bazat pe respect faţă de hochei, urmând să se acorde echipei din Braşov toate facilităţile obişnuite, cu acces pe gheaţă pentru antrenament şi la vestiar, fără restricţii de timp. "Clubul nostru dezaprobă astfel de practici (n.r. - ale conducerii de la Corona Braşov) și facem apel la spiritul de fair-play al tuturor partenerilor de competiție, pentru a nu se repeta asemenea incidente. Sportul are ca valori morale respectul, lupta dreaptă și corectitudinea. Îi invităm pe gălățeni să fie alături de echipa noastră, cu fair-play. Fie ca cel mai bun să câștige", a declarat Marius Cosoreanu, directorul CSM Galați, prin intermediul unui comunicat al clubului.

Partida din această seară porneşte de la următoarea situaţie din fruntea clasamentului: 1. Corona - 84 puncte din 34 jocuri, 2. CSM "Dunărea" Galaţi - 79 puncte din 30 jocuri, 3. SC Miercurea Ciuc - 77 puncte din 34 meciuri.

Acesta este penultimul meci pe teren propriu din sezonul regulat al gălățenilor, care mai au de disputat cinci jocuri, niciunul programat încă, două cu Miercurea Ciuc (unul la Galați) și trei cu Gheorgheni (toate în deplasare).

Pentru a se evita aglomeraţia la casele de bilete (5 lei, intrare generală), este recomandată venirea din timp la Patinoar.

Citit 5187 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Martie 2019 00:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.