Ciclism, alergare montană și semimaraton
Foto: Nucu Radu

Ciclism, alergare montană și semimaraton
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Iubitorii de ciclism în natură, pe teren accidentat, au și în această primăvară două competiții în jurul Galațiului, care pun în valoare traseele și îndemânarea sportivilor, făcând și o conexiune cu natura, la Gârboavele și la Greci (județul Tulcea).

Gârboavele XC, a ajuns la a noua ediție, și se va desfășura în Pădurea Gârboavele, pe 6 aprilie, iar cei 250 de concurenți înscriși deja vor concura la categoria amatori (3 ture), respectiv, avansaţi (5 ture), o tură având distanţa de 11.5 km şi o diferenţă de nivel de 200 metri. Gradul de dificultate al cursei este unul mediu. Evenimentul este organizat de către Clubul de Ciclism Galaţi.

 

Start pentru Măcin

 Asociaţia Bike Works a deschis sesiunea de înscrieri pentru cel mai mare eveniment sportiv al anului din Munții Măcin, ”Măcin Mountain Fun - Greci, 2019 (MMF)”, ajuns la a cincea ediție, care va avea loc în perioada 7-9 iunie. Pe lângă concursurile de MTB şi cross montan programate în zilele de 8 și 9 iunie, organizatorii au pentru participanți o serie de spectacole, un foc de tabără, dar și multe surprize. În plus, cursa copiilor, din 9 iunie, din acest an este considerată etapă din Cupa Națională XCO. Anul trecut, cursa de e-bike a fost un real succes, astfel că organizatorii, având în vedere interesul crescut al concurenților pentru această categorie, au răspuns doritorilor și le oferă o a doua ediție. Mai mult, pe 8 iunie, în cadrul aceluiași eveniment, are loc concursul de alergare montană Măcin Cross. ”Măcin Mountain Fun este deja un eveniment de tradiție care, an de an, adună numeroși concurenți la start și susținători pe măsură, lucru care ne bucură nespus. Iată că avem din nou categoria e-bike, după succcesul răsunător de anul trecut, fiind primii care ne-am asumat o astfel de cursă la nivel național, iar acum, mulțumită prietenilor noștri de la Beetle Bike, cursa copiilor este etapă în Cupa Națională XCO, sub egida FRC. Unde mai punem că le garantăm tuturor celor dornici să petreacă un weekend în natură distracție maximă”, spune Ciprian Jiga, reprezentantul Asociaţiei Bike Works. Cei interesaţi să participe la eveniment pot găsi toate detaliile necesare pe site-ul Asociaţiei Bike Works, la adresa www.bikeworks.ro, înscrierile derulându-se prin intermediul RaceHub.ro, platforma online pentru administrarea competițiilor sportive. Înscrierile online se vor închide pe 31 mai 2019.

Semimaratonul Galați

Evenimentul sportiv al anului, Semimaratonul Galați, ajuns la a șasea ediției, organizat de Fundația Comunitară Galați, se va desfășura în acest an în data de 9 iunie. Cauzele/proiectele pentru care se poate alerga și dona în această competiție sportivo-caritabilă pot fi înscrise pe site-ului semimaratongalati.ro, secțiunea Înscrie un proiect. ”Semimaratonul este despre Galați și despre schimbările mici 1+1+1+... n, care pot face o diferență mare pentru oraș. Anul acesta este despre mișcare pentru schimbare. Schimbarea în bine a Galațiului, prin implicarea de la firul ierbii a grupurilor de inițiativă sau a ONG-urilor. Credem în puterea de transformare a unei comunități care descoperă că îi pasă. Credem în tine și în numărul 1 înmulțit la puterea împreună. Te invităm să alergi, să donezi, să te implici pentru transformarea Galațiului în orașul pe care ni-l dorim.”, se arată în prezentarea evenimentului din acest an.

Citit 1525 ori Ultima modificare Marți, 26 Martie 2019 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.