Halep, în sferturile de la Miami
Foto: wtatennis.com

Halep, în sferturile de la Miami
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Simona Halep, locul 3 mondial, a câștigat meciul cu Venus Williams, 6-3, 6-3, rezultat în urma căruia a obținut calificarea în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory de la Miami. Aceasta a fost a patra victorie consecutivă a româncei în fața lui Venus (38 de ani, locul 43 WTA). Simona a controlat meciul, pe care l-a închis destul de repede, în numai 73 de minute.

În sferturi, unde românca s-a calificat pentru a patra oară în ultimii cinci ani, adversară îi va fi chinezoaica Qiang Wang (locul 18 WTA). Cele două s-au mai confruntat o singură dată, anul trecut, la Indian Wells, partida de atunci fiind câștigată de Halep.

După eliminarea campioanei en-titre, americanca Sloane Stephens, turneul feminin a mai rămas luni fără alte două nume importante, Bianca Andreescu și Caroline Wozniacki. Bianca s-a retras în meciul cu Kontaveit din motive medicale, la 6-1, 2-0 pentru estoniacă, iar Wozniacki e cea mai nouă victimă importantă a lui Su-Wei Hsieh, care va juca împotriva lui Kontaveit pentru un loc în semifinale.

Echipa formată din Monica Niculescu și Abigail Spears (România/SUA) s-a calificat în sferturile probei de dublu din cadrul turneului de la Miami, după ce a trecut de cuplul inedit format din Simona Halep și Julia Goerges (România/Germania), scor 1-6, 7-5, 10-8.

Niculescu și Spears au pierdut categoric primul set, au fost conduse cu 0-3 (și 15-40 pe propriul serviciu), dar au reușit o revenire de senzație, demonstrând experiența în meciurile de dublu, au făcut trei break-uri consecutive și s-au impus într-un super tiebreak în care au recuperat de la 0-4. Totul în numai 92 de minute.

În sferturi, cele două vor întâlni echipa favorită nr. 6, Samantha Stosur/Shuai Zhang (Australia/China), care a trecut de gemenele Lyudmyla și Nadiya Kichenok (Ucraina), scor 7-5, 5-7, 10-6.

Altfel, Simona Halep a câştigat, luni, Heart Award (Premiul Inimii), după evoluţia sa remarcabilă din meciul cu Cehia, din primul tur al Fed Cup, potrivit site-ului oficial al competiţiei. Halep a mai câștigat acest premiu în 2014. Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu și Raluca Olaru au fost nominalizate de căpitanul-nejucător Florin Segărceanu pentru întâlnirea din semifinalele Fed Cup de la Rouen, cu Franța, din 20-21 aprilie. După ce a dezvăluit componența echipei, Florin Segărceanu a ținut să facă o serie de precizări foarte importante: ”Am promis că voi anunța echipa care va juca împotriva Franței după ce se va termina turneul de la Miami, dar din punctul meu de vedere lucrurile sunt deja clare”.

Citit 737 ori Ultima modificare Marți, 26 Martie 2019 21:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.